Orbāns atkal liek saprast, ka Ungārija varētu kļūt par nopietnu šķērsli Ukrainas ceļā uz ES

LETA
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns Foto: EPA/Scanpix

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdien paziņoja, ka neatbalsta sarunu sākšanu ar Ukrainu par pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), liekot saprast, ka viņa valsts varētu kļūt par nopietnu šķērsli Ukrainas ceļā uz ES.

"Ukraina nebūt nav gatava sarunām par tās centieniem pievienoties ES," piektdien intervijā valsts radio sacīja Orbāns. "Ungārijas nepārprotamā nostāja ir, ka sarunām nav jāsākas," viņš uzsvēra.

Orbāns apgalvoja, ka Ungārijas iebildumi pret iestāšanās sarunu sākšanu ar Ukrainu nav saistīti ar Ungārijai paredzētā ES finansējuma aizturēšanu, premjeram šādi cenšoties kliedēt aizdomas, ka viņa valdība izmanto savu balsi, lai vērstu spiedienu pret Briseli un panāktu, ka Ungārija šo finansējumu saņem.

Kā sacīja Orbāns, viņa valdība "neakceptēs" ES spiedienu, lai panāktu Budapeštas atbalstu Ukrainas pieteikumam dalībai ES apmaiņā pret to, ka tiek pārtraukta finansējuma Ungārijai bloķēšana.

ES līderi decembra vidū pieņems lēmumu, vai Ukraina būtu oficiāli uzaicināma sākt iestāšanās sarunas, un Ungārija šajā procesā varētu būt potenciāls šķērslis.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu