Makrons aicina Izraēlu izbeigt civiliedzīvotāju asinsizliešanu Gazas joslas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Francijas prezidents Emanuels Makrons 10. novembrī aicināja Izraēlu izbeigt civiliedzīvotāju bombardēšanu Gazas joslā, sakot, ka tai "nav attaisnojuma" un ka viņu nāve izraisa "aizvainojumu".

Makrons intervijā britu raidsabiedrībai BBC sacīja, ka Izraēlai ir tiesības sevi aizsargāt pēc grupējuma "Hamās" 7.oktobra uzbrukumiem, bet piebilda, ka "šie bērni, šīs sievietes, šie vecie cilvēki tiek bombardēti un nogalināti".

"Tam nav iemesla un leģitimitātes. Tāpēc mēs tiešām aicinām Izraēlu apstāties."

Makrons sacīja, ka Francija "skaidri nosoda" "Hamās" bezprecedenta uzbrukumus 7.oktobrī, kuros nogalināti ap 1200 cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji, un vēl 240 sagrābti kā ķīlnieki.

Izraēla atbild uz šiem uzbrukumiem, jau vairāk nekā mēnesi bombardējot Gazas joslu. "Hamās" teroristu kontrolētās Gazas joslas varasiestādes apgalvo, ka Izraēlas bombardēšanā Gazas joslā esot nogalināti vairāk nekā 11 000 cilvēku, taču šie skaitļi, domājams, ir stipri pārspīlēti, ņemot vērā to dezinformāciju, ko līdz šim izplatījis "Hamās". Turklāt liela daļa no nogalinātajiem ir islāmistu grupējumu kaujinieki.

"Mēs dalāmies ar [Izraēlas] sāpēm. Un mēs tiešām dalāmies ar tās gatavību atbrīvoties no terorisma," sacīja Makrons starptautiska miera foruma laikā Parīzē.

"Mēs zinām, ko terorisms nozīmē Francijā," teica Makrons, tomēr uzstājot, ka "nav attaisnojuma" civiliedzīvotāju bombardēšanai.

"Tas ir ļoti svarīgi mums visiem mūsu principu dēļ, jo mēs esam demokrātijas. Ir svarīgi vidējā vai ilgtermiņā, kā arī pašas Izraēlas drošības labad atzīt, ka visas dzīvības ir svarīgas," piebilda Makrons.

Makrons sacīja, ka visas valstu valdības un palīdzības aģentūras humānās palīdzības konferencē Parīzē ceturtdien piekritušas, ka "humāna pauze", kurai seko "pamiers", ir vienīgais veids, kā aizsargāt Gazas joslas civiliedzīvotājus.

Viņš piebilda, ka nepiekrīt viedoklim, ka Izraēlai vislabākais veids, kā aizsargāt sevi, ir plaša Gazas joslas bombardēšana. Makrons sacīja, ka tā rada "aizvainojumu un naidīgumu" Tuvajis Austrumos.

Makrons ir viens no Rietumvalstu līderiem, kas pēc "Hamās" uzbrukumiem apmeklēja Izraēlu, solidarizējoties ar šo valsti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu