Latvijā norisinās militārais vingrinājums "Land Warrior"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) jauno karavīru izlaidums un zvērestu došanas pasākums NBS Ādažu bāzē.
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) jauno karavīru izlaidums un zvērestu došanas pasākums NBS Ādažu bāzē. Foto: Paula Čurkste/LETA

No 11. līdz 25. novembrim Latvijā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un Lielbritānijas bruņoto spēku kopīgs vingrinājums "Land Warrior", aģentūru LETA informēja NBS.

Vingrinājuma mērķis ir pilnveidot sabiedroto un Zemessardzes vienību sadarbību kopēju uzdevumu izpildē, tostarp sabiedroto uzņemšanā Latvijas teritorijā.

Latvija ir Apvienoto reaģēšanas spēku dalībvalsts. Apvienoto reaģēšanas spēku izveide ir Lielbritānijas iniciatīva. Tā ir drošības struktūra Ziemeļeiropā, kurā apvienotas desmit līdzīgi domājošas nācijas Apvienotās Karalistes virsvadībā.

Organizācija izriet no NATO, par tās dibināšanu paziņojot NATO samitā Velsā. Organizācijā tiek izmantotas standarta NATO procedūras, valstīm savstarpēji apvienojoties, lai strādātu ar kopīgiem izaicinājumiem.

Latvijas galvenie ieguvumi, iesaistoties Apvienotajos reaģēšanas spēkos, ir sadarbības padziļināšana ar Apvienoto Karalisti un citām to dalībvalstīm, bruņoto spēku spēju attīstība, kā arī iespēja regulāri piedalīties starptautiskajās militārajās mācībās, attīstot praktisko partnerību un jaunas spējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu