"Neviens no pretiniekiem nav grands." Cipruss par Latvijas pretiniekiem OS kvalifikācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: Paula Čurkste/LETA

Neviens no Latvijas basketbola izlases pretiniekiem olimpiskajā kvalifikācijā neesot uzskatāms par grandu, pirmdien, 27. novembrī, sarunā ar ziņu aģentūru LETA izteicās Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Jau ziņots, ka Latvija A grupā tiksies ar Gruziju un Filipīnām, bet B grupā Rīgā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna.

"Neviens no pretiniekiem nav grands, bet arī vāju komandu nav. Jāizdara viss no pašiem atkarīgais. Ir vajadzīgas četras uzvaras. Tad mēs esam Parīzē," saka Cipruss.

"Domāju, ka pēc Pasaules kausa izlozes, kur trakāk nevarēja būt, viss ir pašu rokās. Nekādu pārsteigumu nav. Ja spēlēsim kā pagājušajā vasarā Pasaules kausā, mums ir labas iespējas tikt uz olimpiskajām spēlēm," vērtē LBS ģenerālsekretārs.

Viņš arī piebilst, ka vismaz tuvākā pusotra - divu mēnešu laikā vēl netiks sniegta informācija par kvalifikācijas turnīra biļetēm, jo vispirms pasākuma rīkošana būs jāsaskaņo ar Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA).

Vispirms izlases aizvadīs divas spēles ar savas grupas komandām, Latvijai tiekoties ar Gruziju un Filipīnām un divām labākajām katras grupas vienībām iekļūstot pusfinālā. Pusfinālā tiks spēlēts ar kādu no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) divām labākajām komandām.

Pusfināla spēļu uzvarētāji finālspēlē noskaidros ceļazīmes ieguvējus.

Pārējos trīs kvalifikācijas turnīrus uzņems Pireja Grieķijā, Valensija Spānijā un Sanhuana Puertoriko.

Četros kvalifikācijas turnīros kopā piedalīsies 24 komandas, pa sešām izlasēm katrā. Spēlēm kvalificēsies tikai četri turnīru uzvarētāji.

Kvalifikācijas turnīri tiks aizvadīti no 2024.gada 2. līdz 7.jūlijam, bet vīriešu basketbola turnīrs Parīzes olimpiskajās spēlēs norisināsies no 27.jūlija līdz 10.augustam, grupu turnīrus aizvadot Lillē, bet izšķirošās cīņas - Parīzē.

Vietu olimpiskajā turnīrā jau ir nodrošinājusi rīkotājvalsts Francija, kā arī Vācija, Serbija, Kanāda, ASV, Austrālija, Japāna un Dienvidsudāna, kuras ceļazīmes ieguva Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas vīriešu basketbola izlase olimpiskajā turnīrā ir startējusi 1936.gadā, kad ar 20:17 tika pārspēta Urugvaja, ar 13:24 tika zaudēts Kanādai un ar 23:28 - Polijai, 21 komandas konkurencē dalot 15.-18. vietu.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā līdz šim ir spēlēts divreiz, līdz spēlēm netiekot. 1992.gadā Granādā grupas turnīrā Latvija uzvarēja trīs no sešām spēlēm, 2016.gadā Belgradā Latvija grupas turnīrā svinēja uzvaras abās spēlēs, bet pusfinālā ar 70:77 tika zaudēts Puertoriko komandai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu