Avots: krievi Ukrainā zaudējuši lielāko daļu no karavīru apjoma, kas armijā bija pirms iebrukuma sākuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Alex Vog/Shutterstock

Krievija tās izvērstā pilna mēroga iebrukumā Ukrainā ir zaudējusi aptuveni 87% karavīru un divas trešdaļas tanku no sākotnējā apjoma, kas tai bija pirms kara sākuma, ziņo Krievijas neatkarīgais izdevums "The Insider". 

Šo informāciju sākotnēji raidsabiedrībai CNN atklājis ASV Kongresam pietuvināts anonīms avots. Precīzs kritušo karavīru un iznīcinātā ekipējuma skaits gan nav norādīts. 

Raidsabiedrība atzīmē, ka Krievija iznīcināto ekipējumu lielākoties aizstāja ar novecojušu padomju laika tehniku, savukārt karavīru rindas atjaunoja ar vīriem, kas tika iesaukti pēc "zemākām prasībām". 

Neraugoties uz centieniem atjaunot tās rindas, lielie zaudējumi karā ir pamatīgi iekavējuši Krievijas plānus modernizēt tās armiju tuvāko 15 gadu laikā. 

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz trešdienas, 13. decembra rītam sasnieguši 341 500 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 850 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma pagājušā gada 24.februārī krievi zaudējuši 5682 tankus, 10 594 bruņutransportierus, 8076 lielgabalus, 919 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 605 zenītartilērijas iekārtas, 324 lidmašīnas, 324 helikopterus, 6173 bezpilota lidaparātus, 1596 spārnotās raķetes, 22 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 10 662 automobiļus un autocisternas, kā arī 1176 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu