Elita Patmalniece lūdz sabiedrības iesaisti, lai palīdzētu Groduma mammai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Māksliniece Elita Patmalniece noraizējusies par sava nelaiķa dzīvesbiedra mūziķa Jāņa Groduma 91 gadu veco māmiņu Ausmu, kura pēc nelāga kritiena jau divus mēnešus atlabst slimnīcā. Traumas dēļ viņa patstāvīgi nevar pārvietoties un faktiski ir uz gultas, raksta izdevums "Kas Jauns".

Reizi nedēļā vecmāmiņu apraudzīt ierodas Jāņa dēls Elviss Grodums, bet pārējās dienās Ausmas kundzes vienīgā kompānija ir ārstniecības iestādes personāls. Viņa ieteikusi Ausmai kādu laiku padzīvot pansionātā, taču viņa atteikusies.

Māksliniece pārdzīvo, ka Jāņa mammai grūti klājas arī finansiāli un ar savu pensiju ārstniecības izdevumus Ausma nosegt nespēj. Arī mazdēlam Elvisam, kā noprotams, nav līdzekļu, lai varētu vecaimammai sniegt materiālu palīdzību.

"Divreiz par Ausmas ārstēšanos slimnīcā samaksāju es, bet vēl jau būs izdevumi. Tik žēl, ka cilvēkam, kurš ilgus gadus ir vadījis kultūras dzīvi Liepājā, kurš ir stāvējis klāt "Līviem" kopš paša sākuma, tagad vecumdienās ir jādzīvo no rokas mutē un nav, par ko ārstēties, nemaz nerunājot par kādām ekstrām. Esmu jau uzrunājusi mūziķus, aicinājusi ko izdomāt, lai Jāņa mammai palīdzētu vecumdienas padarīt gaišākas. Bija doma par labdarības koncertu, bet tagad visi tik noslogoti... Prātoju, varbūt pati varu ko darīt, lai pēc iespējas ātrāk kaut ar simbolisku summu morāli stiprinātu cilvēku. Iespējams, ka izlikšu pārdošanā vai izsolē kādu no Jāņa fotografētajām lielajām bildēm," saka Patmalniece.

Māksliniece aicina ikvienu, kura sirdij ir tuvs roks un "Līvi", atbalstīt Jāņa Groduma mammu ziedojot.

Ziedot ārstēšanās izdevumu segšanai var uz kontu: Ausmai Grodumai LV47RIKO0001302447456, mērķī norādot "ārstēšanās izdevumu segšanai" vai ierakstot kādu uzmundrinošu vēlējumu.

Vairāk lasiet izdevuma "Kas Jauns" 12. decembra numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu