"Viņi gaļu nežēlo". Krievija pie Bahmutas tur gandrīz 80 tūkstošus kareivju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas armija
Ukrainas armija Foto: Gleb Garanich

Krievijas armija Bahmutas apgabalā tur gandrīz 80 tūkstošus kareivju un nesaudzē ne cilvēkus, ne ieročus, ne resursus, ziņo "Unian".

Oļegs Kalašņikovs, ģenerāļa Koroneta R. Daškeviča vārdā nosauktās 26. artilērijas brigādes preses virsnieks, par to ziņoja valsts informācijas teletonā.

"Šodien šeit varam novērot aptuveni 19 divīzijas līmeņa grupas, 21 pulku, 15 atsevišķus bataljonus un 18 apvienotās taktiskās vienības un rotas.

Kopējais skaits, kas atrodas Bahmutas virzienā, ir diezgan ievērojams - kaut kur ap 80 tūkstošiem. Bahmuta okupantiem ir ļoti sāpīga tēma, un ienaidnieks nesaudzē ne cilvēkus, ne ieročus, ne resursus," sacīja Kalašņikovs.

Viņš uzsvēra, ka Ukrainas austrumos Krievija piedzīvo ļoti ievērojamus zaudējumus gan frontē, gan Bahmutas apgabalā.

Pēc viņa teiktā, pēdējā mēneša laikā ienaidnieks zaudējis aptuveni 11 tūkstošus no dzīvā karaspēka.

"Uz decembri mēs Krievijas armija šajā apgabalā saņēma 40 bruņu kaujas mašīnas. Viņi arī ir nodrošināti ar mīnmetējiem. Varētu teikt, okupanti veido savas rezerves. Viņi ieročus no noliktavām nogādā kaujas brigādēm, kas atrodas frontes līnijā," sacīja Kalašņikovs.

Viņš arī atzīmēja, ka līdzīga situācija vērojama arī gaisa uzbrukuma brigādē, kas iesaistīta kaujās austrumu frontes ziemeļos.

"Viņi saņēma 40 kaujas mašīnas un arī mīnmetējus. Mēs tos iznīcinām. Viņiem beidzas resursi – vairs nenotiek tāda resursu piegādē, kādu varējām novērot iepriekš, pat pagājušajā gadā," skaidroja Kalašņikovs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu