"Ko es varu izdarīt?" "Timberwolves" basketbolists atminas, kā viņu izskoloja Porziņģis un Sabonis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nazs Rīds pret Kristapu Porziņģi
Nazs Rīds pret Kristapu Porziņģi Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Minesotas "Timberwolves" centra spēlētājs Nazs Rīds, viesojoties podkāstā "Run your race" pastāstīja, kā savā debijas sezonā mocījās ar baltiešu Kristapa Porziņģa un Domanta Saboņa segšanu.

Teju katram NBA basketbolistam ir savs tā sauktais "laipni lūgts līgā" moments vai spēlētāji, kuri debijas sezonā viņam sagādājuši vislielākās problēmas. Rīds jau iepriekš ir izteicies, ka Porziņģi savā debijas sezonā nosegt nespēja. Tagad viņš atminējās, ka arī Saboņa segšana neesot bijis tas vieglākais uzdevums.

Rīds savu karjeru sāka 2019. gadā, kad Porziņģis vēl pārstāvēja Dalasas "Mavericks", bet Sabonis laukumā devās Indianas "Pacers" kreklā. Ņemot vērā, ka "Mavericks" un "Timberwolves" spēlē vienā konferencē, Rīds Porziņģi pretējā laukuma pusē redzēja biežāk nekā Saboni.

Raidījuma vadītājs Rīdam jautāja, kurš spēlētājs viņam pirmais sadeva pa mici. Basketbolists atbildēja nekavējoties: "Porziņģis! 40! Tā bija debijas sezona. Es atrāvos no visiem. Porziņģis, Sabonis..."

"Timberwolves" basketbolists neesot pieredzējis, ka pretinieku komanda tik izteikti var "medīt" vienu spēlētāju. Un tad viņš tikās ar Saboni un "Pacers".

"Viena un tā pati izspēle. Viņi Saboni nolika postā četras reizes. Tobrīd biju pirmgadnieks, tāpēc vēl tik labi nezināju pretinieku izspēles, bet katru reizi viņi Saboni nolika postā laukuma labajā pusē, lai viņš var uzbrukt pa gala līniju. Komandas biedri man saka, ka tā ir viena un tā pati kombinācija. Es to saprotu, bet neko nespēju padarīt," sacīja Rīds.

Sabonis "Timberwolves" centram problēmas sagādāja ar savu spēli zem groza, savukārt Porziņģis radīja pavisam cita veida galvassāpes.

"Porziņģis vienkārši izpildīja metienus no logo. Ko jūs gribat, lai es daru? Treneris skatās uz mani, bet ko es varu izdarīt? Būtībā treneris man pateica, ka tas vienkārši ir Porziņģis. Prasu viņam, kā man pielāgoties? Treneris negribēja, lai sedzu Porziņģi perimetrā, jo tad viņš man paskries garām. Tas ir Porziņģis," atminējās basketbolists.

Rīds joprojām pārstāv "Timberwolves", pildot rezervista lomu aiz Rūdija Gobēra. Tikmēr Porziņģis pa šo laiku ir paspējis komandu nomainīt divas reizes, savukārt Sabonis no "Pacers" maiņas darījumā pārcēlās uz "Kings".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu