"Labākā Ziemassvētku dāvana." Porziņģa bijušais kolēģis pirmo reizi 28 gadu laikā satiek savu tēvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" uzbrucējs Dorians Finijs-Smits pirmo reizi 28 gadu laikā ticis pie iespējas satikt savu tēvu.

Finijs-Smits šogad savu Ziemassvētku dāvanu saņēmis jau priekšlaicīgi, pirmo reizi savas apzinātās dzīves laikā satiekot savu tēvu Elbertu Smitu.

"Nets" Dorianam piešķīra brīvdienu, lai viņš varētu doties uz Grīnsvilu, kur pēc gandrīz 29 gadu ilga cietumsoda brīvībā atgriezās viņa tēvs.

"Mums netika norādīts konkrēts laiks, kad viņš tiks atbrīvots. Četras stundas gaidījām telefona zvanu, ka viņš ir gatavs doties. Protams, nevarēju to sagaidīt. Viņš beidzot varēs noskatīties manu maču, nedalot televizoru ar kādu citu," sacīja Dorians Finijs-Smits.

Bijušais ASV flotes veterāns Elberts Smits, kurš iepriekš jau bija apcietināts par kokaīna izplatīšanu, 1995. gadā kļuva par slepkavības līdzdalībnieku.

Elberts Smits kopā ar savu kolēģi Daifenu Makganu devās uz kādu automašīnu servisa garāžu, lai iekasētu parādu no vīrieša vārdā Vilijs Andersons.

Smitam un Makganam katram esot bijis šaujamierocis. Visu trīs vīriešu tikšanās ātri eskalējusies fiziskā konfliktā. Andersons esot sniedzies pēc Makgana šaujamieroča, kā rezultātā Smits Andersonam esot uzbrucis ar nazi. Andersons Makgana ieroci atlaida, bet Smita pārinieks atklāja uguni...

Andersons no gūtajām traumām mira. Makgans piekrita tiesas piedāvātajam izlīgumam, atzīstot savu vainu pirmās pakāpes slepkavībā un saņemot piecu gadu cietumsodu. Savukārt Smita advokāts uzstājis, ka izlīgumam neesot jāpiekrīt, jo viņš nav šāvis. Šāds lēmums gan atmaksājās pašā sliktākajā veidā, jo Smits tika notiesāts uz 44 gadiem cietumā.

Tagad 30 gadus vecajam Finijam-Smitam tobrīd bija tikai nepilns gads.

Finijam-Smitam talkā nāca viņa bijušās vadības Dalasas "Mavericks" nu jau bijušais īpašnieks Marks Kjūbans, panākot, ka Virdžīnija štata priekšlaicīgās atbrīvošanas komisija pārskata Elberta Smita cietumsodu.

Tā rezultātā Dorians Finijs-Smits pirmo reizi varēja apskaut savu tēvu.

"Tas bija lieliski. Centos viņu sajust. Aptaustīt viņa rokas un plecus. Neatminos, ka būtu viņam pieskāries. Tas bija ļoti emocionāli. Šis apskāviens, visticamāk, bija ilgāks nekā atminos," sacījis Finijs-Smits.

Arī "Nets" galvenais treneris Žaks Vons pauda prieku par savu spēlētāju: "Mēs nekad nevaram zināt, ar ko spēlētājiem jāsadzīvo ārpus laukuma. Tā ir labākā Ziemassvētku dāvana. Doriana bērni tur arī bija. Ļoti emocionāls mirklis."

Dorians Finijs-Smits Dalasā pavadīja septiņas sezonas, kur uzspēlēja kopā gan ar Kristapu Porziņģi, gan Dāvi Bertānu, bet aizvadītās sezonas vidū viņš tika aizmainīts uz "Nets".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu