Svētku brīvdienās Igaunijas robežu no Krievijas puses mēģinājuši šķērsot 87 ārvalstnieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemassvētku brīvdienu laikā Igaunijas robežsargi nav ielaiduši valstī 87 ārvalstniekus, kas ieradās Narvas robežšķērsošanas punktā, un lika viņiem doties atpakaļ uz Krieviju.

Brīvdienu laikā robežsargi Narvas robežkontroles punktā ierašanos Igaunijā liedza 53 Moldovas, 23 Krievijas, četriem Gruzijas, trim Serbijas, diviem Ukrainas un pa vienam Tadžikistānas un Baltkrievijas pilsonim, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Austrumu prefektūrā.

Visbiežākie iemesli personu neielaišanai Igaunijā bija atbilstošu dokumentu, kas nepieciešami ieceļošanai valstī, trūkums, neskaidri paziņojumi par ceļojuma mērķi vai intervijās atklātie fakti, kas liecināja, ka persona varētu apdraudēt valsts sabiedrisko kārtību vai drošību. Ārvalstu pilsoņiem tika izdoti ieceļošanas aizliegumi un dots rīkojums atgriezties Krievijā.

Turklāt svētku laikā Narvas kontrolpunkta robežsargi konstatēja vīzu noteikumu pārkāpumus četriem Krievijas un diviem Kirgizstānas pilsoņiem. Viņiem tika uzlikti naudas sodi un izdoti priekšraksti izceļošanai no Igaunijas, kā arī piemērots ieceļošanas aizliegums Šengenas zonā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu