Modele skaidro, ko svētku laikā nedrīkst jautāt cilvēkiem bez bērniem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ellie_gonsalves/ Instagram

Austrāliešu modele Elija Gonsalvesa, kas pavisam nesen sacēla pamatīgu vētru, daloties ar 118 iemesliem, kādēļ nevēlas bērnus, nu publiskojusi vēl vienu sarakstu.

Šoreiz viņa dalījās ar 12 baušļiem par to, ko svētku laikā nedrīkst teikt sievietēm bez bērniem un cilvēkiem kopumā. Video izpelnījies jau vairāk nekā 120 tūkstošus skatījumu.

Austrāliete un viņas vīrs Ross, kuri gredzenus mija pagājušajā gadā pēc 15 gadus ilgām attiecībām, pirms astoņiem gadiem nolēma, ka nevēlas bērnus daudzu iemeslu dēļ.

Tas gan nav traucējis pāra radiem, draugiem un pat svešiniekiem izteikties par viņu dzīvesveida izvēli. Lai atturētu citus no ziņkārīgiem komentāriem, Gonsalvesa nolēma uzskaitīt 12 lietas, kuras nevajadzētu “darīt/jautāt un par kurām vajadzētu apklust svētku laikā”, sarunājoties ar cilvēkiem, kuri ir izvēlējušies dzīvi bez bērniem.

Starp aizliegtajiem komentāriem bija šādi jautājumi:

“Kad jums būs bērni?”, “Kad jūs precēsieties?”, “Kad sāksiet mēģināt tikt pie otra mazuļa?”, “Vai varu tevi savest kopā ar ar savu paziņu?”, “Kāpēc jūs pārcēlāt kāzas?”.

Viņa sniedza arī vispārīgus, ar bērniem nesaistītus padomus, kā uzvesties svētkos, piemēram, norādot, ka nevajag gaidīt no sievietes, ka viņa gatavos ēst un novāks traukus, nedrīkst sūdzēties par ēdienu, ja pats to nav gatavojis, jāpriecājas par visām dāvanām, pat ja tās nepatīk.

“Neesi nelaipns, noraidošs vai homofobisks pret ģimenes locekli, kas izlēmis “iznākt no skapja”,” piebilda modele.

Pagājušajā mēnesī viņa kļuva atpazīstama pēc tam, kad sīki aprakstīja, kāpēc izvēlējusies neradīt bērnus. Starp 118 iemesliem bija pārapdzīvotība, nebūšana par prioritāti partnera acīs, kā arī, pretēji laulībai, atbildība līdz mūža galam.

Lai gan ieraksts izraisījis lielu pretreakciju, modele neplāno apklust un vēlas būt par balsi tiem, kas pārstāv viņējam līdzīgu viedokli.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu