Policija Krievijā aizturējusi tūkstošiem migrantu un piespiedusi viņus karot (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls.
Krievijas armija. Ilustratīvs attēls. Foto: Kosmogenez/Shutterstock

Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas policija 31. decembrī un 31. janvārī arestējusi vismaz 3000 migrantu. Vairākiem aizturētajiem policisti piedraudējuši deportēt viņu ģimenes, ja viņi neparakstīs līgumus ar Krievijas bruņotajiem spēkiem, ziņo Krievijas neatkarīgais dienests "Meduza". 

Vietējie neatkarīgie mediji ziņo, ka aizturēto skaits patiesībā ir daudz augstāks un aizturētas arī sievietes un bērni. Vīrieši aizvesti uz policijas iecirkņiem, bet sievietes un bērni ievietoti īslaicīgās aizturēšanas vietās.

Izdevums "Novaya Gazeta" vēsta, ka armijas virsnieki ieradušies pie vairākiem aizturētajiem un piedāvājuši viņiem iestāties Krievijas armijā kā "brīvprātīgajiem". Medijam pieejamā informācija liecina, ka līgumus ar Krievijas Aizsardzības ministriju parakstījuši vismaz 1500 cilvēku. 

Krievijas varasiestādes pēdējo mēnešu laikā aktīvi migrantiem no Centrālāzijas reģiona valstīm piedāvājušas ātrāk piešķirt pilsonības apmaiņā pret parakstītu līgumu ar aizsardzības ministriju. Tāpat policisti vairākkārt arestējuši migrantus ar Krievijas pilsonībām un viņus veduši uz kara komisariātiem. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu