FOTO "Ar ledus kārtu pārklājas it viss." VUGD parāda, kā norit glābšanas darbi bargajā salā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VUGD

Šonedēļ visā Latvijā ir iestājies bargs sals, taču glābēju darbs neapstājas. Ugunsdzēsēji aizvien pašaizliedzīgi steidzas palīgā tiem, kas nokļuvuši nelaimē, norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Ziema un ļoti zema gaisa temperatūra, slideni un vietām ļoti grūti izbraucami ceļi, nemitīgas rūpes par to, lai šļūtenēs nesasaltu ūdens... Sākot dzēšanas darbus, ar ledus kārtu pārklājas it viss - ugunsdzēsēju glābēju aizsargtērpi, kas pārvietojoties grab, rācijas, stobri, kāpnes, dalītāji, ēku konstrukcijas un tā varētu turpināt, norāda dienests.

Šādi apstākļi prasa no ugunsdzēsējiem glābējiem ārkārtīgu uzmanību, lai nepaslīdētu, nepakristu un negūtu traumas.

Taču, spītējot šiem skarbajiem apstākļiem, ugunsdzēsēji glābēji pašaizliedzīgi dodas palīgā un dara visu iespējamo, un brīžiem pat neiespējamo, lai izglābtu cilvēkus, dzīvniekus un īpašumus! Un kad izdodas uzvarēt laikapstākļus, gandarījums ir vēl lielāks, norāda dienests.

Foto: Ugunsdzēsēju darbs ziemas spelgonī un salā

Jau ziņots, ka VUGD sestdienas vakarā izplatījis brīdinājumu par stipru salu naktī uz svētdienu.

Dienesta brīdinājumā teikts, ka nakts vidū Rīgā gaidāms stiprs sals - gaisa temperatūra pazemināsies no -20 līdz -21 grādam.

Pastāv veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem, bezpajumtniekiem, norāda VUGD.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu nokrišņi nav gaidāmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pūtīs lēns ziemeļaustrumu, austrumu vējš.

Minimālā gaisa temperatūra rietumos būs no -14 līdz -19 grādiem, Kurzemes piekrastē no -9 līdz -14 grādiem, austrumos no -20 līdz -24 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos līdz -30 grādiem.

Rīgā naktī skaidrs un sauss laiks.

Pūtīs lēns vējš, un gaiss atdzisīs līdz pat -20 līdz -21 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu