Spelgoņa dēļ vietām nekursē autobusi un bērni netiek uz skolu, ziņo ReTV

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Gaisa temperatūra šorīt lielākajā Latvijas daļā pazeminājās krietni zem mīnus 20 grādiem, un tas nozīmē, ka bērni šādā aukstumā var neapmeklēt skolu. Vietām bērni uz mācību iestādēm netika, jo aukstumā nav kursējis autobuss, vēsta ReTV Ziņas.

Valmieras apkārtnē gaisa temperatūra šorīt sasniedza mīnus 28 grādus, un šāds sals krietni ietekmējis no pilsētas aptuveni septiņus kilometrus attālās Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskolas darbu. Lai gan pedagogi pēc ziemas brīvlaika šodien skolā gaidīja atgriežamies bērnus, vecāki jau vakar ziņojuši, ka aukstuma dēļ var būt problēmas.

Uz mācībām Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskolā bērni mēro ceļu no patālām vietām, tādēļ šodien skolā no 126 bērniem ieradušies 17 audzēkņi.

Lielajā aukstumā šorīt nav izdevies iedarbināt skolas autobusu. Ziņa par to jau agri no rīta nodota ģimenēm, kuru bērni šo transportu izmanto. Jāņa Endzelīna Kauguru pamatskolas direktores vietniece izglītības jomā Aija Dubova:

"Šorīt nekursēja autobuss, kurš ved bērnus no Mārsnēniem. Un tas ir diezgan liels skaits, kādi 25 apmēram no Mārsnēniem brauc. Tāpat mums ved bērnus no Brenguļu puses, pat no Liepas, līdz ar to, ja tas attālums pat būtu ļoti tuvs, tad viņi tāpat varētu neierasties."

Visnaskākie krietnajā salā izrādījušies pirmklasnieki, no 15 audzēkņiem skolā četri bērni. Viņi kopā ar skolotāju šodien pilnveido lasītprasmi. Bet no devītās klases audzēkņiem ieradies tikai viens.

Tikmēr Ludzas novadā šorīt gaisa temperatūra noslīdēja pat zem mīnus 30 grādu atzīmes. Kārsavas vidusskolas direktors Edgars Puksts ReTV norāda: par spīti salam, šodien skolā bija ieradušies 60 skolēni. “Tie ir 23% no mūsu izglītojamo kopskaita. Kā jau parasti ir, ka uz skolu vairāk nāk sākumskolas bērni, bet vidusskolas audzēkņi cītīgi pieturas pie likuma burta. Vēl viens mīnuss, izrādījās, ka pašvaldības autobusi nav gatavi, tie bija sasaluši. Informācija uz skolu neatnāca, ka autobusi nekursē. Bet pamatā visi bērni nāk no pilsētas, un tā ir viena daļa, kas brauc no laukiem.”

Savukārt Jaunpiebalgas pusē jau vairākas dienas sals pieturas no mīnus 27 līdz pat mīnus 30 grādiem, tā tas bijis arī šorīt. Šeit gan visi četri skolēnu pārvadājumiem paredzētie autobusi šorīt kursējuši. Jaunpiebalgas vidusskolas direktors Arnis Ratiņš: “Reģions ir liels, mums ir četri skolēnu autobusu maršruti. Mums bērni uz skolu dodas arī no Zosēnu pagasta, kur vienmēr ir zemākā gaisa temperatūra. Zosēnu pagasts atrodas netālu no mums, tie ir vien 10 kilometri. Tāpat skolēni no Gulbenes novada Rankas pagasta, no Smiltenes novada Drustu pagasta, tepat no Jaunpiebalgas.”

Direktors stāsta, ka šodien Jaunpiebalgas vidusskolā no 100 pirmsskolas audzēkņiem ieradušies 16 bērni, savukārt no 1. līdz 12. klasei skolā šodien kopā bija 33 skolēni.

Ratiņš: "Visiem skolēniem, kuri ir ieradušies, tiek nodrošināts mācību process pēc individuāla stundu plāna. Bērniem tiek nodrošināta arī ēdināšana."

Mācību iestādēs saka: ja bērni sala dēļ šodien skolu neapmeklēja, kavētā diena būs attaisnota. Tālāko mācību procesu tas būtiski neietekmēs, jo jau rīt gaiss kļūs siltāks, bērni droši varēs iet uz skolu, ziņo ReTV Ziņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu