Latvijas valstspiederīgais sarīko skandālu lidmašīnā un mēģina ārā pa durvīm izgrūst cilvēku (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: agsaz/Shutterstock

Latvijas valstspiederīgais stājies Dublinas apgabaltiesas priekšā un atzīts par vainīgu uzbrukumā Dublinas lidostas drošības darbiniekam, kuru viņš incidenta laikā mēģināja izgrūst no aviosabiedrības "Ryanair" lidmašīnas, vēsta portāls "Baltic Ireland".

38 gadus vecais Sergejs uzbrukumu veicis 2022. gada 22. oktobrī lidmašīnā, kurai bija paredzēts lidot no Dublinas uz Maļorku. Strīda iemesls – sēdvieta.

Vīrietis tiesā noliedza, ka būtu uzbrucis Dublinas lidostas policijas darbiniekam.

Strīds lidmašīnā sākās, kad Sergejs atteicās ieņemt citu sēdvietu, jo viņa rezervētajā vietā jau sēdēja cits pasažieris. Latvijas pārstāvis sadusmojās, jo viņam piedāvātā vieta neatradās kopā ar ģimeni un tajā nebija pietiekami daudz vietas kājām.

Lidmašīna bija pilna ar pasažieriem un gatava izlidošanai. Tobrīd Sergejs kļuva nervozs, un no viņa bija jūtams spēcīgs alkohola smārds. Vīrietis pēc tam trīs reizes atteicās apsēsties. Tad iejaucās kapteinis, kurš paziņoja, ka nelidos, kamēr Sergejs atradīsies lidmašīnā.

Kad ieradās trīs lidostas drošības dienesta darbinieki, agresīvais pasažieris vienu no viņiem "mēģinājis izgrūst pa lidmašīnas durvīm", savainojot viņa rokas. Atlikušo dienu un nakti Sergejs pavadīja policijas iecirknī.

Latvijas valstspiederīgais noliedza, ka būtu kādam uzbrucis, un apgalvoja, ka viņam aizturēšanas laikā salauztas abas rokas un tās vēlāk vajadzēja ieģipsēt. Tomēr tiesa uzklausīja, ka pēc nogādāšanas Gardas iecirknī aizturēto apskatījis ārsts, kā arī viņš tiesai neiesniedza medicīniskus pierādījumus, kas pamatotu viņa prasību.

Tiesa Sergeju atzina par vainīgu uzbrukumā.

Apsūdzētajam piespriests sešu mēnešu nosacīts sods, 1000 eiro naudas sods, kā arī jāsamaksā 1000 eiro kompensācija cietušajam Dublinas lidostas policijas darbiniekam.

Sergejs tagad nedrīkst iekāpt nevienā lidmašīnā no Īrijas, ja ir alkohola reibumā. Turpmāk viņam četras stundas pirms izlidošanas būs jāatrādās lidostas pārstāvjiem. Viņam arī būs jāiziet atturēšanās no alkohola un dusmu pārvarēšanas kursi.

Latvijas valstspiederīgais Īrijā dzīvo un strādā 20 gadus. Viņš iepriekš nebija sodīts, ziņo Īrijas mediji.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu