Medijs: Irāna Krievijai izstrādājusi jaunu bezpilota lidaparātu "Shahed-107"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Shahed" drons.
"Shahed" drons. Foto: Efrem Lukatsky

Irāna Krievijai izstrādājusi jaunu bezpilota lidaparātu "Shahed-107", vēsta britu televīzijas kanāls "Sky News", atsaucoties uz vārdā nenosauktu avotu. Pēc viņa teiktā, tas ir uzbrukuma un izlūkošanas drons, vēsta "Meduza".

Drona garums ir aptuveni divarpus metri. Tiek pieņemts, ka lidojuma diapazons ir aptuveni 1500 kilometru.

Medijs atzīmē, ka drons esot bijis aprīkots ar raidītāju video pārraidīšanai, kā arī tehnoloģiju svarīgu mērķu meklēšanai.

Vārdā nenosauktais avots medijam apgalvojis, ka Irānas un Krievijas speciālisti izmēģinājuši jaunu bezpilota lidaparātu, un Irāna esot piedāvājusi Krievijas militārpersonām iegādāties "vairākas vienības" par vairāk nekā diviem miljoniem dolāru.

"Sky News" avots Ukrainā sacīja, ka apgalvojums par jauna drona izstrādi, "visticamāk, ir patiess".

Jau vēstīts, ka Ukrainas Gaisa spēku oficiālais pārstāvis Jurijs Ihnats neapstiprina tīmeklī izskanējušo informāciju, ka Ukrainas teritorijā it kā esot notriekts pirmais drons "Shahed" ar reaktīvo dzinēju.

Otrdien telemaratona laikā atbildot uz jautājumu, vai Gaisa spēki var apstiprināt, ka debesīs virs Ukrainas notriekts "Shahed" ar reaktīvo dzinēju, Ihnats sacīja: "Kā mēs varam apstiprināt, ja mēs viņu neatrodam?"

"Kas atrada - lai apstiprina, rāda, stāsta. Mēs ar jums šo tēmu, šķiet, esam apsprieduši, ka Irāna parādīja "Shahed-236" melnā krāsā. Pēc šīs demonstrācijas arī pie mums okupanti sāka parastos šahedus pārkrāsot melnā krāsā," sacīja Ihnats.

Iepriekš tīmeklī parādījās informācija, ka ka debesīs virs Ukrainas it kā pirmo reizi esot notriekts drons "Shahed-238", kam ir reaktīvais dzinējs. Tas esot aizlidojis līdz valsts vidum.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu