Robežniece/Bogdanova izcīna bronzu Eiropas čempionātā kamaniņu sportā

Papildināts
LETA
Papildināts 17:48, 13. janvāris, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucējas Anda Upīte/Sanija Ozoliņa
Latvijas kamaniņu braucējas Anda Upīte/Sanija Ozoliņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sportistes Marta Robežniece un Kitija Bogdanova sestdien Austrijā Pasaules kausa kamaniņu sportā ceturtajā posmā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāts, divnieku sacensībās ieņēma ceturto vietu, Eiropas meistarsacīkstēs izcīnot trešo vietu, Anda Upīte/Zane Kaluma Pasaules kausa vērtējumā ieņēma piekto un Viktorija Ziediņa un Selīna Elizabete Zvilna - 11.vietu, Eiropas čempionātā ieņemot attiecīgi ceturto un devīto vietu.

Labāko laiku pirmajā braucienā sasniedza austrietes Selina Egle un Lara Mihaela Kipa, trasi veicot 40,035 sekundēs. Viņas par 0,035 sekundēm apsteidza Itālijas duetu Andrea Fetere/Mariona Oberhofere un par 0,079 punktiem - Vācijas divnieku Džesika Dēgenharta/Šaijena Rozentāla.

Upītear Kalumu finišēja ceturtās, līderēm zaudējot 0,172 sekundes, bet Robežniece/Bogdanova, kuras trasē bija spiestas ar kājām skart ledu, regulējot kamanu gaitu, līderēm zaudēja 0,227 sekundes.

Ziediņa/Zvilna trasē kļūdījās, ieņemot 12.vietu un 24 divnieku konkurencē esot 0,479 sekundes aiz līderēm.

Otrajā braucienā labāko laiku sasniedza Dēgenharta/Rozentāla, divu braucienu summā uzvarot ar rezultātu minūte un 20,178 sekundes.

Otrās divu braucienu summā bija itālietes Fetere/Oberhofere, kuras arī otrajā braucienā ieņēma otro vietu. Viņas vācu divniekam zaudēja 0,014 sekundes.

Trešās Pasaules kausa posmā finišu sasniedza amerikānietes Ševona Forgena un Sofija Kērkbija, kuras braucienā bija otrās, bet summā uzvarētājām zaudēja 0,206 sekundes.

Robežniece/Bogdanova braucienā sasniedza ceturto labāko laiku, ceturtajā vietā finišējot Pasaules kausa un trešajā - Eiropas čempionāta vērtējumā. Viņas vācietēm piekāpās 0,260 sekundes.

Attiecīgi piekto un ceturto vietu divu braucienu summā ieņēma otrs Latvijas divnieks Upīte/Kaluma, kuras braucienā bija tikai septītās. Viņas Vācijas ekipāžai zaudēja 0,301 sekundi.

Sesto vietu Pasaules kausa posmā izcīnīja vēl viens ASV duets Maja Čena/Rīenina Vailere, kas Dēgenhartai un Rozentālai zaudēja 0,375 sekundes, bet Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā piekto un sesto vietu ieņēma aiz viņām finišējušās attiecīgi vācietes Dajana Eitbergere un Saskija Širmere, kuras uzvarētājām zaudēja tieši pussekundi, un mājinieču divnieks Liza Cimmermane/Dorotea Švarca (+0,514).

Ziediņa/Zvilna otrajā braucienā sasniedza desmito labāko laiku, divu braucienu summā ierindojoties 11.vietā Pasaules kausa posmā un devītajā vietā Eiropas čempionātā.

Nāciju kausā sacensībām kvalificējās Robežniece un Bogdanova, kuras uzvarēja, kā arī otro vietu ieņēmušās Upīte un Kaluma.

Iepriekšējā sezonā Īglsā Anda Upīte duetā ar Saniju Ozoliņu bija ceturtā, sasniedzot trases rekordu starta metros 2,101 sekunde, kas joprojām nav pārspēts. Arī Nāciju kausā, startējot visām Pasaules kausa posma dalībniecēm, divnieks ieņēma ceturto vietu.

Jau ziņots, ka sestdien Elīna Ieva Vītola vieniniekos Eiropas čempionātā ieņēma piekto vietu, Eiropas čempionāta vērtējumā Kendija Aparjode finišēja astotā, Sigita Bērziņa - 12. un Zane Kaluma - 16.vietā, bet par uzvarētāju kļuva mājiniece Madeleine Egle.

Divnieku sacensībās vīriešiem Latvijas sportisti Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ieņēma otro vietu, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs Pasaules kausa vērtējumā ierindojās 11., bet Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts - 13.vietā, Eiropas čempionāta vērtējumā abiem pakāpjoties vietu augstāk.

Svētdien vieniniekos sacentīsies vīrieši, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Īglsā startē 19 Latvijas kamaniņu braucēji.

Vītola, Aparjode, Kristers Aparjods, Bots/Plūme, Ziediņa/Zvilna vietu Pasaules kausa sacensībās izcīnīja, pateicoties pēdējos trijos Pasaules kausa posmos iegūtajiem punktiem.

Sacensībām ir pieteiktas 20 valstu 111 kamanas - 35 sieviešu, 39 vīriešu, 15 sieviešu ekipāžu un 22 vīriešu ekipāžu konkurencē.

Pēc sacensībām Austrijā no 26. līdz 28.janvārim Vācijas trasē Altenbergā norisināsies 52. pasaules čempionāts, turpat vēl pēc nedēļas notiekot arī nākamajam Pasaules kausa posmam.

Pasaules kausa sezona tiks pabeigta ar diviem posmiem citā Vācijas trasē Oberhofā, bet pēdējie divi kausa posmi februāra beigās un marta sākumā norisināsies Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu