ASV regulators joprojām neļauj lidot ar lidmašīnām " Boeing 737 MAX 9"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) nolēmusi, ka visām lidmašīnām "Boeing 737 MAX 9" aizliegts lidot, kamēr ražotājs nebūs sniedzis detalizētu informāciju par incidentu ar aviokompānijas "Alaska Airlines" lidmašīnu.

"Amerikas ceļotāju drošības vārdā FAA aizliedz lidojumus ar "Boeing 737 MAX 9", līdz tiek veikta plaša pārbaude un apkope un tiek pārskatīti pārbaužu dati," paziņoja FAA.

Pirms tam piektdien FAA paziņoja, ka plāno palielināt aviobūves uzņēmuma "Boeing" kvalitātes kontroles pasākumu uzraudzību, arī "737 MAX" ražošanas līniju un piegādātājus.

"Alaska Airlines" lidmašīnai, kurā atradās 171 pasažieris un seši apkalpes locekļi, 5.janvārī neilgi pēc pacelšanās gaisā izkrita panelis, kas uzstādīts nevajadzīgas ārkārtas izejas vietā. Lidmašīna atgriezās Portlendas lidostā un veica avārijas nolaišanos. Par laimi, neviens cilvēks incidentā necieta.

Kopš tā laika FAA aizliegusi aviosatiksmē izmantot 171 lidmašīnu "Boeing 737 MAX 9", kamēr tās netiks pārbaudītas. Tas radījis traucējumus simtiem reisu izpildē. Piemēram, Alaska Airlines", kurai ir 65 "737 MAX 9" lidmašīnas, paziņoja, ka līdz otrdienai atceļ ap 110-150 reisiem dienā.

"Boeing 737 MAX" lidmašīnām ilgu laiku netika ļauts pārvadāt pasažierus pēc traģiskām aviokatastrofām 2018. un 2019.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu