Zināmi jaunumi par Žagara atlabšanas procesu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars.
Artūrs Žagars. Foto: bcwolves.official/Instagram

Turcijas komandas Stambulas "Fenerbahce" galvenais treneris lietuvietis Šarūns Jasikēvičs nācis klajās ar iepriecinošiem jaunumiem par Latvijas basketbolista Artūra Žagara atlabšanas procesu, vēsta "BaskeNews".

Žagars pēc veiksmīga snieguma Pasaules kausā, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt piekto vietu, parakstīja trīs gadu līgumu ar vienu no Eirolīgas grandiem "Fenerbahce".

Latvijas basketbolists šosezon tika izīrēts Lietuvas klubam Viļņas "Wolves", kura sastāvā viņš pārrāva kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites.

23 gadus vecajam basketbolistam apmēram nedēļu pēc savainojuma Stambulā tika veikta operācija un neilgi pēc tam viņš arī Turcijā uzsāka rehabilitāciju.

"Viņa galda tenisa prasmes ir iespaidīgas, viņš ir viens no labākajiem mūsu ģērbtuvē," smaidot sacīja Jasikēvičs.

"Vēl vairāk mani pārsteidz viņa pozitīvisms. Viņš ir patiesi jauks cilvēks. Es patiesi ceru, ka viņš gūs panākumus," turpināja treneris.

"Viņš jau skrien, un varbūt viņš būs atpakaļ ierindā mēneša laikā. Lielisks ir jaunums, ka trauma tomēr nav tik briesmīga, kā mediķiem šķita."

Jasikēvičs paudis pārliecību, ka Žagars jau šosezon atgriezīsies laukumā. "Viņš pavisam noteikti spēlēs. Viņš nav tālu no tā, lai atgrieztos."

Žagars iepriekš intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" pauda cerību šovasar pārstāvēt Latvijas izlasi Rīgā gaidāmajā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Sezonas ievadā Lietuvas Basketbola līgā (LKL) saspēles vadītājs piedalījās četrās spēles, vidēji laukumā pavadīja 22 minūtes, izcēlās ar 12 punktiem, trīs atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt ULEB Eirokausā viņš vienā mačā bija laukumā 23 ar pusi minūtes, guva desmit punktus un četras reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pagājušajā sezonā latvietis pārstāvēja citu Lietuvas komandu Ķēdaiņu "Nevežis", bet pirms tam viņš kopš 2017. gada bija Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā.

Daļu no 2021./2022. gada sezonas Žagara pavadīja Vācijas basketbola bundeslīgas komandā Braunšveigas "Lowen".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu