VIDEO Reti kadri no Ziemeļkorejas: Jauniešus liek aiz restēm par Dienvidkorejas seriālu skatīšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/BBC

Britu raidorganizācija BBC vēsta, ka viņu rīcībā ir nonācis 2022. gadā uzņemts video no tiesas prāvas Ziemeļkorejā, kurā diviem 16 gadus veciem jauniešiem tiek piespriests sods par Dienvidkorejas seriālu skatīšanos.

Spriežot pēc videoieraksta, viņi katrs saņēma 12 gadus cietumā.

Video redzams, kā abi pusaudži stāv saslēgti rokudzelžos vairāku simtu vidusskolēnu auditorijas priekšā, kas sapulcējušies stadionā. Vīrieši militārās uniformās lamājas uz puišiem par to, ka viņi "nepietiekami apzinās savas kļūdas".

Kā izceļ BBC, šādi video reti nonāk ārpus valsts, jo ir aizliegts izvest fotogrāfijas, video un citus pierādījumus par dzīvi slēgtajā valstī.

Izdevums šo video ieguva no Dienvidu un Ziemeļu attīstības institūta (SAND), pētniecības institūta, kas strādā ar Ziemeļkorejas bēgļiem.

Kā norāda SAND, parādītā publiskā sprieduma mērķis ir parādīt "dekadentisku video skatīšanās sekas”. Video ir dzirdama propagandista balss, kas saka šādus vārdus: "Dienvidkorejas sabrukušā marionešu režīma kultūra ir izplatījusies pat pusaudžu vidū. Viņiem ir tikai 16 gadu, bet viņi jau ir sagrāvuši savu nākotni."

Pēc tam militārpersona nolasa notiesāto vārdus un adreses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu