VIDEO Krievija paziņo, ka tās karavīriem izgatavots jauns "neredzamības apmetnis" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Mario Nawfal/"X"

Krievijas armija atklājusi jaunu "kamuflāžas tērpu" jeb tā dēvēto "neredzamības apmetni", kas palīdzēšot tās karavīriem noslēpties no Ukrainas aizstāvjiem, ziņo medijs "Newsweek", atsaucoties uz Kremļa ziņu aģentūru "TASS".

Paredzēts, ka Krievijas uzņēmuma "HiderX" izstrādātais "apmetnis" maskēs un pasargās okupantus no ukraiņu izmantotajiem termālajiem tēmekļiem. Tajā izmantotais audums pārklāts ar nenoteiktu savienojumu, tādējādi izplūdinot tā nēsātāja siluetu. 

"HiderX" pārstāvis norāda, ka pašlaik vēl notiek darbs pie jaunā tērpa testēšanas, bet to pilnībā plānots pabeigt janvāra beigās. "Mēs izstrādājam pavisam jaunu produktu. Šī ir tikai Krievijas tehnoloģija," teikts uzņēmuma paziņojumā. 

Pagaidām gan nav skaidrs, vai tērpu izmantos Krievijas karavīri Ukrainā un kad tas vispār tiks ieviests armijas apritē. 

Ukrainas armija 2023. gada oktobra sākumā paziņoja, ka katru mēnesi valstī tiek saražoti 150 "neredzamības apmetņi" un pašlaik tos gatavojas ražot masveidā. To mērķis ir līdzīgs – Ukrainas karavīru maskēšana un pasargāšana no okupantu izmantotajiem termālajiem tēmekļiem.

Ukrainas Digitālās transformācijas ministrs Mihailo Fjedorovs norādīja, ka šos tērpus, visticamāk, operācijās pret Krievijas armiju izmantos ukraiņu snaiperi un speciālo vienību karavīri. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu