Plānots, ka LFF budžets 2024. gadā pārsniegs 15 miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko
Latvijas Futbola federācijas prezidents Vadims Ļašenko Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde konceptuāli apstiprinājusi federācijas 2024.gada budžetu 15,3 miljonu eiro apmērā, kuru saskaņā ar LFF statūtiem galējā redakcijā apstiprinās federācijas biedri ikgadējā LFF kongresā.

Organizācija informē, nedaudz vairāk nekā 17% budžeta veido Latvijas vīriešu, jauniešu, sieviešu, meiteņu, telpu un pludmales futbola izlašu šīgada aktivitāšu nodrošināšana, bet teju 8% paredzēti infrastruktūras projektu realizēšanai.

LFF norāda, ka infrastruktūras projektu realizēšanas procesā šis ir pēdējais Eiropas Futbola federāciju asociācija (UEFA) "HatTrick" programmas piektā cikla gads, taču jau jūlijā sāksies programmas sestais cikls, kurā pieejamais finansējums četru gadu termiņam būs pieaudzis līdz pieciem miljoniem eiro.

Aptuveni 15% no budžeta palīdzēs īstenot dažādus elites futbola projektus, tai skaitā LFF Futbola akadēmijas pasākumus un solidaritātes maksājumu veikšanu. Šis UEFA atbalsta instruments klubu jaunatnes sistēmu attīstībai ir sasaistīts ar klubu sportisko līmeni un atbilstību LFF izvirzītajiem jaunatnes sistēmas kritērijiem, visiem līdzekļiem nonākot klubu rīcībā un tiekot ieguldītiem to jaunatnes segmenta attīstībā.

Izlašu spēļu un turnīru organizēšanai Latvijā tiks novirzīti 9% LFF budžeta, bet 6% tiks atvēlēti sieviešu futbola un "Grassroots" futbola aktivitātēm. Līdzīga budžeta daļa segs Latvijas futbola sacensību tiesnešu darba organizēšanu un VAR sistēmas uzturēšanu.

Kā prognozē organizācija, no Eiropas Savienības (ES) fondiem izdosies piesaistīt aptuveni 400 000 eiro, kas ļaus LFF piedalīties dažādos starptautiskos projektos.

"Šis ir otrais gads pēc kārtas, kad federācijas budžets konceptuāli ir apstiprināts jau janvārī. Tas mums ļoti laicīgi ļauj būt pārliecinātiem par gada izkārtojumu no finanšu plānošanas viedokļa, precīzi paredzot nepieciešamos resursus visām ikdienas aktivitātēm, izlašu pasākumiem, sacensībām, infrastruktūras projektiem un citām Latvijas futbola ikdienas dzīves vajadzībām," norāda LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Tāpat LFF valdes sēdē Ļašenko atklāja, ka turpinās darbs pie nacionālās izlases galvenā trenera meklējumiem un pašlaik rit potenciālo kandidātu iztaujāšana un izvērtēšana. Galvenā trenera apstiprināšana amatā plānota februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu