Vairāk nekā 60 tipogrāfijas atteikušās sadarboties ar Krievijas prezidenta vēlēšanu kandidātu Nadeždinu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidenta vēlēšanu kandidāts Boriss Nadeždins atradis tipogrāfiju, kas piekritusi drukāt viņa vēlēšanu kampaņas materiālus, vēsta neatkarīgais medijs "Meduza". 

"Kā saka, kas grib, tas atradīs tūkstoš iespēju. Un mēs atklājām, ka drīzumā pirmās spilgtās avīzes saņems pilsoņi visā valstī," svētdienas, 4. februāra, vakarā sociālajā tīklā "X" pavēstīja Nadeždins, neprecizējot, kura tipogrāfija piekritusi avīzi drukāt.

Dienu iepriekš "Telegram" kanāls "7x7", atsaucoties uz avotu Nadeždina galvenajā mītnē, ziņoja, ka vēlēšanu avīzi plānots drukāt vienā no Maskavas tipogrāfijām.

Taču pēdējā brīdī tipogrāfija atteikusies sadarboties, atsaucoties uz rīkojumu no augšas. Saņemtos 4,5 miljonus rubļu tipogrāfija atdevusi.

Pēc tam Nadeždina štābs vērsās vairāk nekā 60 akreditētās tipogrāfijās Maskavā, Maskavas apgabalā, Voroņežā un Ņižņijnovgorodā, taču ar dažādiem ieganstiem visur tika atteikts.

Jau ziņots, ka Kremļa kritiķis un opozīcijas politiķis Nadeždins 31. janvārī iesniedzis dokumentus, kas nepieciešami kandidatūras reģistrēšanai Krievijas prezidenta vēlēšanās.

"Meduza" avoti apgalvo, ka Kremlis nav gatavs ļaut Krievijas Centrālajai vēlēšanu komisijai reģistrēt vēlēšanās politiķus ar pretkara pozīciju.

Nadeždins parakstus iesniedza Centrālajai vēlēšanu komisijai, taču vēlēšanu komisija norādīja, ka tajos konstatējusi kļūdas. To, vai paraksti ir pieņemti, komisija gatavojas paziņot 5. februārī.

Par nogalinātā opozīcijas līdera Borisa Ņemcova tuvu līdzgaitnieku uzskatītais Nadeždins solījis izbeigt karu Ukrainā. Nadeždins Krievijas politikā ir vairāk nekā 30 gadu. Savulaik viņš bijis Piemaskavas Dolgoprudnijas pilsētas padomes deputāts, kā arī neilgu laiku bijis likumdevējs Valsts domē.

Kā sarunā ar ziņu aģentūru AFP atzina Nadeždins, izredzes, ka viņam varētu ļaut kandidēt vēlēšanās vai uzstāties valsts televīzijā, nav lielas.

Nadeždins balotējas no partijas "Pilsoniskā iniciatīva", viņš pauž pretkara uzskatus un publiski izteicies pret diktatora Vladimira Putina politiku. Valsts domē viņš bija Labējo spēku savienības deputāts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu