Noskaidrots, kura Eiropas valoda tiek uzskatīta par pievilcīgāko (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ViDI Studio/ Shutterstock

Jaunā aptaujā, kurā piedalījās seši tūkstoši respondentu no Lielbritānijas, Francijas, Spānijas, Itālijas, Vācijas un ASV, noskaidrots, kura Eiropas valoda tiek uzskatīta par vispievilcīgāko.

Iepriekšējā aptaujā, kas tika publicēta 2017. gadā, franču valoda tika atzīta par seksīgāko valodu, taču nu kāda cita valoda to ir izkonkurējusi.

Šā gada aptauja parādīja, ka itāļu valoda šobrīd tiek novērtēta kā pasaulē pievilcīgākā.

Pēc valodu mācīšanās platformas “Babbel” skaidrotā, itāļu valoda saņēma visvairāk balsis vairākās kategorijās – kā “seksīgākā”, “romantiskākā” un “kaislīgākā” valoda.

Par “tiešāko” valodu tika atzīta vācu valoda, savukārt britu angļu valoda uzvarēja kategorijā “pieklājīgākā” valoda.

Paskaidrojot, kāpēc tik daudzus cilvēkus piesaista itāļu valoda, "Babbel" valodu eksperte Noela Volfa portālam "DailyMail" aprakstīja, ka valodas izrunas augstumam ir nozīmīgs faktors.

“Ir noteiktas itāļu valodas īpašības, kas var veicināt tās pievilcību. Itāļu valodas izrunas skaļuma pieaugums un kritums var radīt mūzikai līdzīgu skaņu, kas cilvēkiem šķiet saistoša un pievilcīga. Noteiktas fonētiskās iezīmes, piemēram, “r” skaņas izruna, itāļu valodā atšķiras, kas daudziem tik ļoti patīk,” skaidroja eksperte.

Volfa piebilda, ka, salīdzinājumam, tādas valodas kā taju vai mandarīnu varot izklausīties skarbi, jo tajās tiek izmantotas tonalitāšu atšķirības. “Tas izklausās ļoti nedabiski un negaidīti.”

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu