Dānijas izlūki: Krievija kādai NATO dalībvalstij varētu uzbrukt trīs līdz piecu gadu laikā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dānijas aizsardzības ministrs Lunds Polsens.
Dānijas aizsardzības ministrs Lunds Polsens. Foto: EPA/Scanpix

Dānijas izlūkdienesti ievākuši jaunu informāciju, kas liecina, ka Krievija bruņojas ātrāk, nekā paredzēts, un kādai NATO dalībvalstij varētu uzbrukt trīs līdz piecu gadu laikā, vēsta Ukrainas medijs "The New Voice of Ukraine". 

Dānijas aizsardzības ministrs Lunds Polsens norādīja, ka Krievijas spējas ražot militāro tehniku ir "ārkārtīgi" pieaugušas. 

"Nevar izslēgt iespējamību, ka Maskava trīs līdz piecu gadu laikā varētu testēt NATO 5. pantu un vienotību." 

"Šī informācija neatbilda NATO secinājumiem 2023. gadā. Šie ir jauni dati, kas tikai tagad nāk klajā," norādīja Dānijas aizsardzības ministrs Lunds Polsens. Pašai Dānijai patlaban draudu no Krievijas neesot, taču alianse varētu saskarties ar Krievijas kiberuzbrukumiem, kuru mērķis ir destabilizēt kādu no tās dalībvalstīm. 

"Krievijai, iespējams, ir vēlme ko tādu darīt. Tagad viņiem arī ir visas iespējas sasniegt vērā ņemamu militāru kapacitāti ātrāk, nekā bijām iedomājušies. Ir iemesls patiesām bažām," uzsvēra ministrs. 

Šīs izmaiņas Krievijas draudu uztverē nāk īsi pēc citu pēdējās nedēļās paustu Eiropas NATO dalībvalstu līderu brīdinājumiem. Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss brīdināja par iespējamu Krievijas uzbrukumu piecu līdz astoņu gadu laikā. 

Vācijas izdevums "Bild", atsaucoties uz avotiem, brīdināja, ka Krievija varētu mēģināt uzbrukt Eiropai 2024. gada beigās vai 2025. gada sākumā, kad ASV "vairs nebūs līdera" un tādējādi Eiropas sabiedrotajiem spēs palīdzēt tikai ar novēlošanos. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu