Latvijas kamaniņu braucējiem otrā vieta Pasaules kausa komandu stafetē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.
Latvijas kamaniņu braucēji Mārtiņš Bots un Roberts Plūme. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas kamaniņu braucēji Kendija Aparjode, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Kitija Bogdanova svētdien Oberhofā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa sestā posma komandu stafetē.

Latvieši startēja ar piekto numuru un finišā kļuva par līderiem, teju par pussekundi apsteidzot Itāliju. Pēc tam trasē devās ASV, Austrijas un Vācijas izlases, no šīm valstsvienībām tikai vāciešiem pārspējot Latviju.

Uzvarētāju sastāvā bija Merle Frēbele, Hanness Orlaminders/Pauls Konstantins Gubics, Makss Langenhans un Džesika Degenhārta/Šejenne Rozentāle. Vācieši Oberhofas trasi veica trīs minūtēs un 12,942 sekundēs, par 0,150 pārspējot Latviju un par 0,288 sekundēm - trešās vietas ieguvēju Austriju.

Stafetē startēja astoņas komandas. Aiz labāko trijnieka palika Itālija, tālāk sekoja ASV, Rumānija un Ukraina, bet Ķīna izstājās.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ar 440 punktiem ir Vācija, 400 punktus guvusi Austrija, 340 punkti ir ASV, bet 295 punktus iekrājusi ceturtās pozīcijas īpašniece Latvija.

Arī nākamajā nedēļā Pasaules kausa posms notiks Oberhofā, bet sezonas noslēgumā divi posmi februāra beigās un marta sākumā notiks Siguldā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu