FOTO Moldovā atrasti iznīcināta "Shahed" drona fragmenti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Moldovas robežsardze atklājusi Krievijas palaista bezpilota lidaparāta "Shahed" fragmentus netālu no Vulkanesti rajona, kas atrodas netālu no Moldovas un Ukrainas robežas, ziņo Ukrainas Nacionālā ziņu aģentūra "Ukrinform".

Moldovas robežsargi informēja, ka 11. februārī tika atrastas bezpilota lidaparāta atlūzas, teritorija tika norobežota un informācija operatīvi nodota atbildīgajām iestādēm.

"Nepastāv riski ne videi, ne iedzīvotājiem, un varas iestādes ir veikušas visus nepieciešamos pasākumus sabiedrības kārtības, miera un drošības uzturēšanai.

Pastāv aizdomas, ka atklātie drona fragmenti ir no bezpilota lidaparāta, ko notrieca Ukraina," paziņoja robežpolicija.

Kā ziņo Ukrainas varas iestādes, bezpilota lidaparāta uzbrukums noticis naktī no 9. uz 10. februāri netālu no robežas ar Moldovu.

Jau ziņots, ka Krievijas droni naktī uz svētdienu masveidā uzbrukuši Ukrainas dienvidiem, un vairāk nekā piecas stundas ilgajā uzbrukumā nodarīti postījumi agrorūpniecības infrastruktūrai, dzīvojamām mājām un gāzes vadam, pavēstīja Ukrainas Bruņotie spēki.

"Saspringtais pretgaisa aizsardzības vienību darbs ilga vairāk nekā 5,5 stundas. Ienaidnieka prioritāte atkal bija piekrastes infrastruktūras josla un agrorūpniecības objekti. Mikolajivā vienā no tiem trāpījuma dēļ izcēlās ugunsgrēks, sprādziena vilnis sapostīja blakus esošās dzīvojamās mājas, vietējo iedzīvotāju privātos transportlīdzekļus un gāzes vadu. Pēc sākotnējās informācijas, ievainots viens civiliedzīvotājs," teikts Ukrainas armijas paziņojumā.

Ukrainas pretgaisa aizsardzība notriekusi 40 no 45 droniem "Shahed", ko aizvadītajā naktī Krievija raidījusi pret mērķiem Ukrainā, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

No tiem 18 droni notriekti virs Mikolajivas apgabala.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu