Krievija pirmo reizi karā Ukrainā pielietojusi jauno hiperskaņas raķeti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lara-Lara/"X"

Kijivas Tiesu ekspertīžu zinātniski pētnieciskā institūta eksperti apstiprinājuši, ka krievi uzbrukumā Ukrainai šī gada 7. februārī pirmo reizi izmantojuši hiperskaņas raķeti "3M22 Cirkon", vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

"Par to liecina marķējumi uz detaļām un atlūzām," vēsta pētnieciskā institūta vadītājs.

Pēc viņa teiktā, atrastie elementi ir raksturīgi šai raķetei.

Raķešu un lidrobotu uzbrukumos Ukrainā trešdien, 7. februārī, tika nogalināti vismaz četri cilvēki un vairāk nekā 15 ievainoti, bet Kijivas Dņipro rajonā notriektas raķetes atlūzas sabojājušas divas augstsprieguma līnijas, atstājot daļu galvaspilsētas bez elektrības, paziņojušas amatpersonas.

7. februārī vēstīts, ka Krievija apšaudīja galvaspilsētu un Kijivas apgabalu ar raķetēm "H-101", "H-555" un "H-55". Ukrainas pretgaisa aizsardzības spēki virs Kijivas un Kijivas apgabala notriekuši aptuveni 20 raķetes, paziņojis Kijivas pilsētas kara administrācijas vadītājs Serhijs Popko. Viņš norādīja, ka šis ir trešais raķešu trieciens Kijivai 2024.gadā.

"Cirkon" ir pretkuģu virsskaņas raķetes. To izmēģinājumi sākās 2021. gada jūlijā. Šā gada jūlijā Putins paziņoja, ka "Admiral Gorškov" kļūs par pirmo "Cirkon" nesēju.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu