Aprīlis ir pavisam tuvu – vai UFC tuvojas izmisuma slieksnim?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deina Vaits
Deina Vaits Foto: AP/Scanpix

Straujiem soļiem tuvojas šā gada aprīlis, kad norisināsies ilgi gaidītais "UFC 300" cīņu šovs. Tomēr UFC joprojām risina būtisku problēmu - šim šovam joprojām nav piemeklēts tā galvenais duelis.

"UFC 300" norisināsies 14. aprīlī. Līdz šim tajā rezervētas jau vairākas skaļas cīņas, piemēram, duelis par tā saukto sliktā puiša jostu starp Džastinu Geidži un Maksu Holoveju. Tāpat par sieviešu 56,7 kilogramu divīzijas jostu cīnīsies ķīnietes Veili Ženga un Jana Ksaojana. Oktagonā kāps arī fanu favorīts Čārlzs Oliveira, tiekoties ar perspektīvo vieglā svara cīkstoni Armanu Carukijanu.

Tomēr jau ilgāku laiku faniem nav atbildes uz pašu svarīgāko jautājumu – kas tiksies galvenajā cīņā?

Nesen UFC smagā svara čempions Džons Džounss sarunā ar "Submission Radio" atklāja, ka UFC viņam piedāvājis cīņu pret smagā svara pagaidu čempionu Tomu Aspinalu.

"Teicu, ka jūtos pagodināts par iespēju, bet nedomāju, ka būšu gatavs cīņai. Es jau esmu diezgan vecs. Man ir atlikušas dažas cīņas. Gribu tajās atdot visu, parūpējoties, ka tām esmu gatavs par 100%," sacīja leģendārais cīkstonis.

Džounss ārstē pleca savainojumu, kuru guva pērnā gada beigās. Tajā pašā laikā internetā vēl pavisam nesen parādījās video, kurā viņš piedalās regbija treniņā.

@haymakers Rehab going well for Jon Jones 🎥 @malkikawa ♬ original sound - Haymakers

Savukārt jau pieminētais Aspinals Ariela Helvani šovā "The MMA Hour" atklāja, ka UFC viņam piedāvāja cīņu pret Stipi Miočiču, kurš stundu vēlāk šo cīņu noraidījis.

Iepriekš izskanēja arī versija, ka Aspināls "UFC 300" ietvaros varētu cīnīties ar pirmā smagā svara čempionu Aleksu Pereiru, bet, kā atzina brits, viņam un Pereieram esot vairāki kopīgi draugi, kas pavēstījuši, ka brazīlietis smagajā svarā pagaidām neplāno cīnīties.

Šie piemēri liecina, ka UFC joprojām ļoti aktīvi meklē "UFC 300" cīņu šova galveno dueli. Varētu pat teikt - izmisīgi.

Jau minētais Helvani, atsaucoties uz sarunām ar situācijai pietuvinātiem avotiem, spekulē par četriem potenciālajiem dueļiem:

  • Izraels Adesanja pret šā brīža vidējā svara čempionu Drikusu Du Plesī
  • 77 kilogramu čempions Leons Edvardss pret Hamzatu Čimajevu
  • Drikuss Du Plesī pret Hamzatu Čimajevu
  • Leons Edvardss pret Belalu Muhamedu

Katrai no šīm četrām cīņām ir savs "bet". Adesanja un Du Plesī būtu loģiskākā cīņa, kuru ļoti vēlas arī paši cīkstoņi, bet Du Plesī nesenajā titulcīņā pret Šonu Striklendu uzņēma diezgan daudz sitienu un 14. aprīlī vēl varētu nebūt gatavs.

Čimajevs ir problemātisks risinājums, jo ASV ir noteikusi ieceļošanas liegumu visām ar Čečenijas diktatoru Ramzanu Kadirovu un viņa cīņu klubu "Fight Club Akhmat" saistītajām personām. Arī pats Čimajevs ir izteicies, ka necīnīsies Ramadāna laikā. Teorijā Ramadāns šogad sākas 10. martā un beidzas 8. aprīlī, kas ir nepilnu nedēļu pirms "UFC 300". Tomēr nedrīkst aizmirst, ka cīņai ir arī pienācīgi jāsagatavojas un tas nozīmētu smagu darbu tieši Ramadāna laikā.

Pāri paliek Edvardss pret Muhamedu, kas, citējot Helvani, ir "UFC pēdējais variants". MMA faniem nav noslēpums, ka Muhameda pietiekoši vienmuļais stils nav starp UFC vadības iecienītākajiem, tāpēc šim cīkstonim bieži vien iesaiste lielākajās cīņās tiek liegta. Līdz ar to ir tikai loģiski, ka viņa un Edvardsa, kurš arī nav fanu favorīts, duelis tiek uzskatīts par "pēdējo salmiņu".

Jautājums gan, kāpēc nesarīkot trešo Adesanjas un Pereiras cīņu UFC ietvaros? Šoreiz par pirmā smagā svara čempiona jostu. Vai tas būtu godīgi pret pārējiem šīs divīzijas cīkstoņiem? Absolūti nē. Vai godīguma trūkums UFC ir kas jauns? Arī nē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu