Vācijas mediji sāk vienotu kampaņu pret labējo ekstrēmismu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas laikraksti.
Vācijas laikraksti. Foto: Hadrian/Shutterstock

Vairāki Vācijas plašsaziņas līdzekļi, reklāmas uzņēmumi, fondi un apvienības pēc masu protestiem pret rasismu sākuši kampaņu pret labējo ekstrēmismu.

Kampaņas organizētāju kopīgajā paziņojumā teikts, ka Vācijas laikraksti "Die Zeit", "Handelsblatt", "Süddeutsche Zeitung" un "Tagesspiegel", tiešsaistes žurnāls "Wirtschaftswoche" un reklāmas uzņēmums "Ströer" uzsvēruši savu apņemšanos atbalstīt brīvību, daudzveidību un viesmīlīgu kultūru.

Vācijā jau vairākas nedēļas cilvēki visā valstī rīko demonstrācijas pret labējo ekstrēmismu un rasismu. Demonstrācijās piedalījās simtiem tūkstošu cilvēku.

Protestu vilni izraisīja ziņas, ka labējās eiroskeptiķu partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) pārstāvji 25.novembrī esot piedalījušies slepenā sanāksmē ar labējiem ekstrēmistiem, kurā plānota to miljonu imigrantu piespiedu izraidīšana, kas nav pietiekami integrējušies vācu sabiedrībā.

Atmosfēru, kuru jau iepriekš raksturoja tradicionālo partiju satraukums par pieaugošo AfD popularitāti, nokaitēja pētnieciskās žurnālistikas organizācijas "Correctiv" 10.janvārī publicētais ziņojums par Potsdamā notikušo sanāksmi.

Bijušais galēji labējās, Austrijas identitāristu kustības vadītājs Martins Zellners paziņoja, ka ir runājis par ārvalstnieku, tai skaitā patvēruma meklētāju un imigrantu ar Vācijas pasēm, izraidīšanu no Vācijas ar spēku, ja tas būs nepieciešams.

Mediji ziņoja, ka sanāksmē piedalījušies arī Kristīgo demokrātu savienības (CDU) un ultrakonservatīvās "Vērtību savienības" (WerteUnion) biedri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu