Makrons: Izraēlas ofensīva Rafahā var vienīgi izraisīt bezprecedenta humāno katastrofu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Francijas prezidents Emanuels Makrons. Foto: BERTRAND GUAY/AFP

Francijai palestīniešu valsts atzīšana nav tabu, 16. februārī sacīja Francijas prezidents Emanuels Makrons, pirmo reizi šādu nostāju paužot kopš Gazas kara sākuma.

"Francijai palestīniešu valsts atzīšana nav tabu," Parīzē ar Jordānijas karali Abdullu II kopīgā preses konferencē sacīja Makrons.

Francijas prezidents arī atkārtoti mudināja Izraēlu Gazas joslā neizvērst uzbrukumu Rafahas pilsētai.

"Izraēlas ofensīva Rafahā var vienīgi izraisīt bezprecedenta humāno katastrofu, un tas būs pagrieziena punkts šajā konfliktā," norādīja Makrons.

"Par iedzīvotāju piespiedu masveida pārvietošanu man ir tādas pašas bažas kā Jordānijai un Ēģiptei," norādīja prezidents.

ASV laikraksts "Washington Post", atsaucoties uz vairākiem Savienoto Valstu un arābu diplomātiem, iepriekš ziņoja, ka Izraēlas galvenā sabiedrotā ASV ar vairākām arābu valstīm strādā pie visaptveroša plāna ilgstoša miera panākšanai starp Izraēlu un palestīniešiem.

Šajā plānā ir ietverts stingrs laika grafiks palestīniešu valsts izveidei.

"Washington Post" norādīja, ka šis plāns sāktos ar pamieru, kas "ilgtu vismaz sešas nedēļas", un amatpersonas cerot, ka vienošanās var tikt panākta pirms musulmaņu svētā ramadāna mēneša sākuma 10.martā.

Vienošanās ietvertu karadarbības pauzi, "Hamās" sagrābto ķīlnieku atbrīvošanu, un laika grafiku palestīniešu valsts izveidošanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu