VIDEO Novērošanas kameras, iespējams, fiksējušas, kā no cietuma uz morgu pārved Navaļnija līķi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Medijs "Mediazona" publicējis videonovērošanu kameru ierakstus, kuros, iespējams, redzams, kā naktī uz sestdienu, 17. februāri, no cietuma uz morgu tiek pārvests mirušā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līķis.

Video: Iespējams, fiksēts konvojs, kas pārveda Navaļnija līķi no cietuma uz morgu

"Mediazona" analizēja videonovērošanas kameru ierakstus, kas tika uzņemti uz ceļa, kas savieno Labitnangi pilsētu, kas ir vistuvāk soda kolonijai Harpas ciematā, ar Salehardu, kur atrodas morgs, kur it kā aizvests Navaļnija līķis. 

Medijam videoierakstos izdevās identificēt četrus transportlīdzekļus, kas varētu būt bijis konvojs, kas pārvietoja Navaļnija līķi no cietuma uz morgu. Starp tiem bijis cietuma mikroautobuss, kam sekojušas policijas patruļas automašīnas.

"Mediazona" ieskatā, šim konvojam, iespējams, bijis uzdevums pārvietot Navaļnija līķi tieši pirms viņa mātes Ludmilas Navaļnajas ierašanās kolonijā. Viņa sestdien ar lidmašīnu devās uz Salehardu un tālāk uz Harpu. 

Jau ziņots, ka tuviniekiem Navaļnija līķis joprojām nav izsniegts. Viņiem aizgājēja mirstīgās atliekas arī nav parādītas.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas pārstāvji informējuši advokātus un Alekseja Navaļnija māti, ka kolonijā mirušā Alekseja Navaļnija līķis nosūtīts uz ķīmisko ekspertīzi, kas ilgs 14 dienas. Par to sabiedrībai pavēstīja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Lai gan oficiāli nav paziņota līķa atrašanās vieta, kā arī visi centieni to noskaidrot tiek apturēti, "Novaja Gazeta Europe", atsaucoties uz vietējo avotu, vēsta, ka Alekseja Navaļnija līķis atrodas Saleharda apgabala klīniskās slimnīcas morgā.

Krievijas varasiestādes piektdien pavēstīja, ka Navaļnijs nomiris cietumā Jamalas ņencu autonomajā apvidū. Navaļnija līdzgaitnieki sestdien apstiprināja, ka opozicionārs ir miris.

Video: Pēdējais video, kurā iemūžināts Navaļnijs

Navaļnijs tika aizturēts 2021. gada janvārī, atgriežoties no Vācijas, kur viņš ārstējās pēc Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu organizētā noindēšanas mēģinājuma.

Tā paša gada februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014. gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu šķietamu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā. Nākamā gada martā viņam piesprieda vēl deviņus gadus ieslodzījumā par "krāpšanu" un "necieņu pret tiesu", bet 2023. gada augustā - 19 gadu cietumsodu par "ekstrēmismu".

Navaļnijs decembra beigās tika pārvests uz īpašā režīma koloniju, kas 1960. gados tika uzcelta bijušās Gulaga nometnes vietā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu