Lielbritānija piemēro sankcijas sešām amatpersonām no soda kolonijas, kurā nomira Navaļnijs (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija piemērojusi sankcijas sešām amatpersonām, kas vada Sibīrijas soda izciešanas koloniju, kurā nomira Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, trešdien paziņojis Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kamerons.

"Tiem, kas ir atbildīgi par brutālo izturēšanos pret Navaļniju, nevajadzētu lolot ilūzijas - mēs viņus sauksim pie atbildības," paziņoja Kamerons.

Sankcijām pakļautajām personām tiks iesaldēti visi aktīvi, kas atrodas Lielbritānijā, un tiks aizliegts ieceļot Lielbritānijā.

Sankcijas piemērotas Vadimam Kaļiņinam, kurš pārrauga Arktikas soda izciešanas koloniju IK-3, un pieciem viņa vietniekiem.

Lielbritānija ir pirmā valsts, kas noteikusi sankcijas saistībā ar Navaļnija nāvi. Londona arī aicināja Krievijas varasiestādes nekavējoties nodot Navaļnija mirstīgās atliekas ģimenei.

"Ir skaidrs, ka Krievijas varasiestādes uzskatīja Navaļniju par draudu un vairākkārt centās viņu apklusināt," sacīja Kamerons.

Krievijas varasiestādes "2020.gadā viņu saindēja ar "Novičok", ieslodzīja cietumā par miermīlīgām politiskām aktivitātēm un nosūtīja uz Arktikas soda koloniju. Nevienam nevajadzētu apšaubīt Krievijas sistēmas represīvo raksturu," viņš piebilda.

"Tāpēc mēs šodien piemērojam sankcijas augstākajām cietuma amatpersonām, kas ir atbildīgas par viņa ieslodzīšanu soda kolonijā, kur viņš pavadīja savus pēdējos mēnešus," sacīja Kamerons.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu