VIDEO "Nēsā uz visām pusēm." Ogrē sākusies odekolona "epidēmija", to pērk arī jaunieši (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Ogrē populārajā veikalā "Mego" sevišķi iecienīti kļuvuši dažādi odekoloni. Daži iedzīvotāji gan satraukti par to pieejamību jauniešiem, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu". 

"Bez tabu" pārliecinājās, ka "Mego" veikalā Skolas ielā tirgo vairākus ļoti lētus odekolonus un losjonus. Vispopulārākais esot losjons pēc skūšanās par 1,49 eiro ar 60% alkohola tilpumu. 

"Šodien kādus 50 gabalus pārdevu. Pērk bomzīši, bet arī tādi, kuriem nauda ir, strādā, bet viņi dzer šo," stāsta veikala darbiniece.

Darbiniece nenoliedza, ka dzeršanai neparedzēto šķidrumu iegādājas arī jaunieši, aptuveni 20 un vairāk gadus veci. Bērniem šo preci gan nepārdodot. 

Ogres ielās uzrunātie iedzīvotāji higiēnas preču lietošanu iekšķīgi ļoti nosodīja. 

Ogres pašvaldība norāda, ka nevar norādīt tirgotājiem, ko pārdot, ja runa ir par legālām precēm, bet aicināja veikalniekus aizdomāties, vai ir vērts tirgot ko tādu, kas acīm redzami netiek iegādāts paredzētajam mērķim.

Tāpat pašvaldības likumsargiem lūgs uzraudzīt, lai publiskās vietās odekolons netiktu dzerts. 

"Bez tabu" sazinājās ar veikalu tīklu "Mego"

"“Mego” veikalos visā Latvijā ir ļoti daudzveidīgs produktu un preču sortiments, lai tas atbilstu cilvēkiem ar dažādiem ienākumu līmeņiem un apmierinātu to ikdienas vajadzības. Produktu segmentā ir arī odekoloni, kurus uzņēmums iekļāvis preču klāstā kā higiēnas līdzekli, un mūsu klienti tos pērk un lieto atbilstoši šim mērķim.

Mums ir ļoti žēl dzirdēt, ka ir pircēji, kas, iespējams, izmanto atsevišķus produktus neparedzētiem mērķiem. Tomēr mēs nevaram izkontrolēt katru pircēju, mums pat to aizliedz likums. Produktu pareiza lietošana ir katra pircēja atbildība. Turklāt, izslēdzot no produktu klāsta vienu higiēnas produktu, pastāv iespēja, ka cilvēki, kas kādus produktus izmanto tam neparedzētiem mērķiem, iegādāsies citus.

Uzņēmums nepārtraukti strādā pie klientu izglītošanas, produktu izvērtēšanas un to iespējamas nomaiņas pret alternatīvām. Turklāt mēs stingri iestājamies pret pārmērīgu alkoholisko dzērienu lietošanu un esam par veselīgu dzīvesveidu un sabiedrību," raidījumam norāda veikalu tīkla pārstāvji.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Intensīvās terapijas klīnikas vadītājs Roberts Stašinskis uzskata, ka lētie losjoni tiek apzināti ražoti un pārdoti alkohola cienītājiem, kam ir mazāki ienākumi.

Vairāk skaties sižetā!

Video: "Bez tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu