Par savas nepilngadīgās meitas izvarošanu tēvam draud mūža ieslodzījums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums.
Cietums. Foto: Dan Henson/Shutterstock

Prokuratūra nodevusi Rīgas rajona tiesai krimināllietu, kurā vīrietis apsūdzēts par izvarošanu un seksuālu vardarbību pret savu nepilngadīgo meitu, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Apsūdzētais laikā no 2016.gada marta līdz 2022.gada maijam, dzīvojot kopā ar savu meitu, kura nav sasniegusi 16 gadu vecumu, vairākkārtīgi vardarbīgi veica seksuāla rakstura darbības ar mazo meiteni un viņu arī izvaroja.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība.

Par smagāko no izdarītajiem noziegumiem personai, ja tā tiks atzīta par vainīgu, var tikt piemērots mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku līdz pat 20 gadiem un probācijas uzraudzība līdz pieciem gadiem.

Seksuāla vardarbība ir jebkura seksuāla rakstura darbība - mēģinājumi īstenot seksuālu aktu, nevēlami seksuāla rakstura komentāri vai darbības, kuras ir vērstas pret citas personas seksualitāti bez pašas personas piekrišanas.

Ja seksuālai vardarbībai tiek pakļauti bērni, tad viņi par to nestāsta. Tam ir vairāki iemesli - bērni baidās, ka viņiem neticēs, ka viņiem atriebsies, viņi nezina, kas notiks pēc tam un kā uz to reaģēs viņiem emocionāli tuvi cilvēki.

Daži bērni nezina, ka tas, kas ar viņiem noticis, ir nepareizi un viņiem kaitējoši. Prokuratūra norādījusi, ja ir kaut mazākās aizdomas, ka bērns varētu būt cietis no seksuālas vai cita veida vardarbības, nekavējoties vērsties Valsts policijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu