VIDEO Maskavā "mobiku" sievu mītiņā tiek aizturēti žurnālisti (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Maskavas policija 24. februārī aizturējusi vairākus žurnālistus, kas atspoguļoja kārtējo Ukrainas karam mobilizēto jeb tā dēvēto mobiku sievu mītiņu.

Tīmekļa izdevums "Sota" ziņo, ka aizturēti vismaz četri cilvēki, starp kuriem divi bijuši dzeltenās vestēs ar uzrakstu "Prese".

Savukārt lietotnes "Telegram" kanāls "RusNews" vēsta, ka aizturēta izdevuma korespondente Jūlija Petrova, kamēr "Sota" raksta par savu korespondentu Mihaila Ļebedeva un Annas Sļivas aizturēšanu.

Mobilizēto vīriešu sievu grupa "Ceļš uz mājām" katru sestdienu noliek ziedus pie Nezināmā kareivja kapa. Šodien pirms akcijas sākuma policisti mēģināja neļaut sievietēm nolikt ziedus pie pieminekļa.

Mobilizēto sievu grupa "Ceļš uz mājām" 2023. gada novembra beigās publicēja manifestu un petīciju pret beztermiņa mobilizāciju. Aicinājuma autores nosauca mobilizāciju par "briesmīgu kļūdu", no kuras "neviens nav pasargāts". Aicinājumu publicēja "Telegram" kanāls "Ceļš uz mājām", kas apvieno mobilizēto vīriešu radiniekus.

Arī iepriekš mītiņos, ko organizē "Ceļš uz mājām", tikuši aizturēti žurnālisti.

Tomēr zīmīgi, ka "mobiku" sievas neiestājas pret karu kā tādu, ko diktatora Vladimira Purina režīms uzsācis pret Ukrainu, un līdz šim varasiestādes nav pret protestētājām vērsušas nopietnas represijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu