"Šeit ir elle." Laikraksts atklāj okupantu ikdienu frontē - karavīri spiesti viens otru izvarot (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kamila Koziol/Shutterstock

Krievijas karavīri tiek pakļauti brutāliem sodiem Ukrainas frontes līnijā – vairākas dienas piesieti pie kokiem, spiesti viens otru izvarot un tiek kaili iesprostoti bedrēs, atklājis Krievijas neatkarīgais laikraksts "Verstka".

Laikraksts trīs mēnešu laikā intervēja vairākus Krievijas karavīrus, kuri aprakstīja brutālos apstākļus, kā no Krievijas cietumiem savervētie cilvēki ļaunprātīgi izmanto mobilizētos karavīrus, kamēr komandieri neatrodas frontē.

Par to liecina kāds video, kurā šķietami redzams, kā Krievijas militārpersonas sit četrus kailus vīriešus un viņus lamā, un pēc tam viņiem liek iekāpt izraktā bedrē.

Karavīrs, kurš dalījās ar šo video, laikrakstam sacīja, ka tas ir tipisks neoficiāls sods tiem, kas dienesta pienākumu pildīšanas laikā dzer vai lieto narkotikas.

Viņš arī apgalvoja: "Pēc tam karavīriem liek nodarboties ar seksu. Viņi sēž un skatās to. Smejas, čurājot tiem virsū. It kā viņi skatītos televizoru."

Cits krievu karavīrs stāstīja, ka karavīrus mēdz ar roku dzelžiem pieslēgt pie koka. "Šeit ir elle. Viņi viens otru nogalina. Ukraiņi arī viens otru nogalina. Pavēles ir stulbas. Visi saprot, ka nevar gūt panākumus."

"Verstka" arī publicēja video, kurā redzams, kā neidentificēts karavīrs tiek piesiets pie koka.

Tie, kas atsakās karot, tiek brutāli sodīti. Viens no karavīriem apgalvoja, ka sodīts par to, ka viņš un viņa brālis 2023. gada novembrī atteicās doties uz fronti.

"Otrā labākā armija pasaulē?!"

Šī gada janvārī kāds brīvprātīgais Krievijas armijas karavīrs, kurš karadarbībā Ukrainā pavadīja vairāk nekā gadu, neatkarīgajam izdevumam "Važnije Istorii" pastāstījis par savu pieredzi karadienestā. Neatkarīgais medijs "Meduza" pārpublicējis anonīmā kareivja stāstu, kādēļ pievienojās armijai, kā karavīri tiek sodīti, kāda viņa dzīve ir pēc dienesta.

Karavīrs atzīmē, ka Krievijas armija ir ļoti sliktā stāvoklī.

"Es iepriekš nebiju dienējis. Apmācības pirms sūtīšanas uz fronti ilga divas nedēļas. Man bija kaut kādas teorētiskās zināšanas – lasīju, kā šaut, rakt ierakumus, uzstādīt spridzekļus, visādas citas instrukcijas.

Visu par ieroču un sprāgstvielu veidiem iemācījos no "Azov" bataljona "YouTube" kanālā publicētajiem video. Tur viss ir ļoti labi paskaidrots un bija pievienotas arī instrukcijas. Nekā tāda Krievijas "YouTube" vidē nebija.

2. septembrī mēs šķērsojām Ukrainas robežu un nonācām pie Hersonas. Kad ieradāmies, komandieris jautāja: "Vai jums ir guļammaisi?" Mēs teicām, ka nav. Viņš: "Kāpēc nav? Vai jūs nezinājāt, kurp dosieties?" Es pajautāju: "Vai mums vajadzēja atnest arī savus ieročus?"

Vispirms viņi smējās. Pēc tam viņi mums iedeva XXL izmēra armijas jakas, kurās pavisam mierīgi varēja ielīst divi no mums. Pieci karavīri tajās pavadīja pirmo nakti, mēs bijām šokā.

Nesaprotu, kā šo var saukt par otro labāko armiju pasaulē. Kā tad izskatās trešā labākā armija? Vai viņi izmanto lokus un šķēpus un skraida apkārt treniņtērpos?"

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu