Kas zināms par netālu no Latvijas robežas atrasto līķi?

Apollo.lv
Foto: Roxana Bashyrova/Shutterstock

28. februārī Veru pilsētā, kas atrodas mazāk nekā 40 kilometrus no Latvijas robežas, tika atrastas cilvēka mirstīgās atliekas. Policija šodien paziņojusi, ka tas, visticamāk, ir vīrietis, kurš bija pazudis kopš 2022. gada, vēsta medijs "Postimees".

Netālu no notikuma vietas un vīrieša līķa tika atrasti arī apģērba gabali un dokuments, kas piederēja 60 gadus vecajam Aivaram, kurš pazuda 2022. gada decembrī Veru pilsētā.

"Ir ļoti iespējams, ka atrastās mirstīgās atliekas patiešām pieder pazudušajam vīrietim, taču mēs to varēsim galīgi apstiprināt tikai pēc DNS analīzes," sacīja Igaunijas policija.

2022. gada decembra sākumā policija paziņoja, ka lūdz palīdzību Aivara atrašanā. Vīrietis izgāja no mājām 2022. gada novembrī.

Satrauktie radinieki vērsās policijā, kad vairākas nedēļas nebija saņēmuši nekādu ziņu no ģimenes locekļa. Pēc viņu teiktā, viņam bijis ieradums ik pa laikam iziet no mājām, nevienam nebilstot ne vārda.

Pēc ziņas saņemšanas policija sāka informācijas vākšanu un vīrieša iespējamās atrašanās vietas pārbaudi. Tika aptaujāts vietējo slimnīcu personāls, veikalu un uzņēmumu darbinieki šajā rajonā, kā arī radinieki.

Tika pārbaudītas gan viņa mājas Veru pilsētā, gan citas vietas, kuras viņš parasti apmeklēja. Vīrieša mobilais telefons bija izslēgts.

Jau vēstīts, ka mirstīgās atliekas atraduši bērni.

Uz notikuma vietu nekavējoties tika izsaukta policija.

"Varam apstiprināt, ka cilvēka mirstīgās atliekas tika atrastas šodien ap plkst. 13 Veru pilsētā. Mirstīgās atliekas nosūtītas ekspertīzei, lai precizētu visas detaļas," sacīja Policijas un robežsardzes pārvaldes preses pārstāve Gerli Vačere.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu