VIDEO Jēkabpilī apkaimes iedzīvotāji gadiem slīkst dubļos un mēslos. Pašvaldība plāta rokas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Jēkabpilī Ziedu ielas apkaimē esošie īpašumi un ielas gadiem ilgi cīnās par iespēju pieslēgties centrālajam ūdensvadam. Paralēli tam viņu apkaime bieži tiek nopludināta, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Iedzīvotāji raidījumam uzsver – lai gan viņi ir pilsētnieki, tomēr dzīvo kā dziļos, aizmirstos laukos.

Viņu īpašumiem joprojām netiek dota iespēja pieslēgties centralizētajai ūdensapgādes sistēmai, kas aizvien nomāc apkaimē dzīvojošos, bet šobrīd viņus vairāk satrauc daudzu īpašumu apkaimes ielu applūšana.

Vairāki īpašumu pagalmi gadiem ilgi slīkst ūdenī, ielas izšķīst un top ļoti dubļainas. Šogad ir traki, kā nekad, raidījumam sacīja vietējie.

"Es ar mašīnu te jau pamatīgi spolēju. Īpašumiem pamati ir izskaloti, sienas ir šķības un greizas. Vairākos īpašumos ir sausās tualetes, kur ir bedre. Ūdens, kas te gāžas, atrod bedri, visas bedres ir pilnas ar ūdeni. Arī sausajās tualetēs.

Viss tualetes saturs plūst pa visurieni, jo bedres pilnas. Piedodiet, kādā situācijā mēs šodien dzīvojam?! Jēkabpils pašvaldība mūs vispār nedzird. Situācija ir dramatiska! Tā ir pilsēta, cilvēki, nevis lauki!" raidījumam stāsta apkaimes iedzīvotāja Diāna.

Arī seniore Anastasija sūdzas par plūdiem viņas mājas pagalmā.

"Te viss ir applūdis, visi mūsu mēsli plūst visur, kur var plūst. Mums jau apnicis karot, bet – kā dzīvot?! Manas mājas pamati applūduši. Māja celta no skaidu betona, tā var sagāzties!" stāsta seniore.

Ziedu ielas apkaime iekārtojusies ieplakā, ja raugās no blakus esošās maģistrālās Zīlānu ielas. Ūdens no augšas plūst apkaimes virzienā. To būtu jāsavāc un jānovada tālāk garam, sen izraktam notekgrāvim, kas stiepjas cauri apkaimei gar vai šķērsojot īpašumus. Vairākos posmos atsevišķi apkaimes iedzīvotāji grāvi savos īpašumos patvaļīgi aizbēruši, tādējādi neļaujot ūdenim aizplūst. Līdz ar to lietusūdens noskalo īpašumus un ielas, ziņo raidījums.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu