Krievi zīmējas ar sagrābtu "pilnībā funkcionējošu" ukraiņu bruņumašīnu "Bradley" (5)

Apollo.lv
Papildināts 17:10, 2. marts, 2024
Foto: @TobiAyodele/"X"

Krievija apgalvo, ka tās karavīri Ukrainā sagrābuši vienu ASV ražoto kājinieku kaujas mašīnu "Bradley", ko ukraiņi bija saņēmuši no Rietumvalstīm. Patlaban tā parādēs tiek izrādīta iedzīvotājiem visā Krievijā, vēsta izdevums "Business Insider". 

Krievijas vēstniecība Dienvidāfrikā platformā "X" paziņoja, ka armija "pilnībā funkcionējošo" mašīnu sagrābusi 26. februārī.

Citas platformā publicētās fotogrāfijas liecina, ka transportlīdzekli Maskavā ievedis vilciens, lai gan nav zināms, kad un kur attēli uzņemti. 

Militāro aktualitāšu vietne "Defence Blog" ziņo, ka okupanti bruņumašīnu apšaudījuši, lai identificētu tās vājās vietas un novērtētu tās spējas. 

Novērtēšanas laikā "Bradley" tika apšaudīts ar standarta 30 mm ložmetēju 2A42, izmantojot lodes, kas spēj tikt cauri bruņām. Lai gan testēšanas rezultāti joprojām nav atklāti, vizuālie pierādījumi no "Bradley" borta ekrāniem norāda uz ieroču testēšanas tipiskajām pazīmēm.

Turklāt no kaujas mašīnas tika noņemti visi sprādzienbīstamie reaktīvo bruņu bloki. Tas, visticamāk, darīts, lai veiktu detalizētu analīzi.

Krievija arī decembrī ziņoja, ka tās armijai izdevies sagrābt "Bradley" automašīnu. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu