VIDEO Kremļa "asinssuns" Medvedevs jauniešiem rāda izdomātu karti, kurā Ukraina sadalīta starp kaimiņvalstīm (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X/olddog100ua

Uzrunājot jauniešu festivāla dalībniekus Sočos, Krievijas Drošības padomes priekšsēdētājs Dmitrijs Medvedevs pirmdien prezentēja karti, kurā redzama lielākā daļa Ukrainas teritorijas sadalīta starp Krieviju, Poliju, Rumāniju un Ungāriju. Tikai apgabals, kas ir aptuveni Kijivas apgabala lielumā, tika apzīmēts ar apzīmējumu "Ukraina", vēsta neatkarīgais medijs "Meduza".

Bijušais Krievijas prezidents sacīja, ka "teritorija abos Dņipro krastos pēc būtības ir daļa no Krievijas vēsturiskajām stratēģiskajām robežām".

Viņš arī apstrīdēja bijušā Ukrainas prezidenta Leonīda Kučmas grāmatas "Ukraina nav Krievija" nosaukumu, sakot: "Šim jēdzienam ir jāpazūd uz visiem laikiem. Ukraina noteikti ir Krievija."

Medvedevs sacīja, ka labākā nākotne, uz ko mūsdienu Ukrainas pilsoņi varot cerēt, ir "būt slimā Eiropas panoptikuma vergiem".

Medvedevs arī salīdzināja ASV ar izvarotāju un Ukrainu ar upuri.

"Vai vēl ļaunāk," viņš teica, "[Ukraina] kļūs par izlietojamu materiālu."

Dmitrijs Medvedevs, runājot par Ukrainu, pēdējos gados lieto arvien pazemojošāku un vardarbīgāku retoriku. Viņš vairākkārt ir izteicis viedokli, ka valstij nevajadzētu pastāvēt.

Latvijas prezidents Edgars Rinkevičs komentējis Medvedeva sniegto prezentāciju ar citātu no Nirnbergas Starptautiskā kara tribunālā sprieduma.

"Agresīva kara uzsākšana nav tikai starptautisks noziegums; tas ir augstākais starptautiskais noziegums, kas no citiem kara noziegumiem atšķiras tikai ar to, ka satur sevī visa uzkrāto ļaunumu."

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu