Uz ielām atgriežas "Bolt" skrejriteņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Bolt" elektriskie skrejriteņi.
"Bolt" elektriskie skrejriteņi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Skrejriteņu operators "Bolt" no otrdienas pakāpeniski uzsāk skrejriteņu sezonu - ar šodienu skrejriteņi tiek izvietoti Rīgā, savukārt no 6. marta skrejriteņus izvietos Cēsīs un Jelgavā, informēja kompānijā.

Citās pilsētās - Daugavpilī, Liepājā, Jūrmalā, Valmierā, Ogrē, Ventspilī, Rēzeknē, Siguldā, Ikšķilē, Tukumā un Jēkabpilī - skrejriteņu sezona sāksies pakāpeniski līdz ar vēl siltāka laika iestāšanos.

Vienlaikus šajā gadā skrejriteņi būs pieejami arī Saulkrastos, Salaspilī, Ķekavā, Lielvārdē un Ādažos.

"Bolt" pārstāvji norāda, ka skrejriteņu noma ir pieejama lietotājiem no 18 gadu vecuma.

Arī šajā gadā "Bolt" piemēros skrejriteņu ātruma ierobežojumu brīvdienu naktīs - maksimālais ātrums būs 20 kilometri stundā. Vienlaikus, atsevišķās pilsētu zonās būs spēkā iepriekš noteiktais limits 10-15 kilometri stundā.

Lai veicinātu pārgalvīgo skrejriteņu lietotāju paradumu maiņu un drošu pārvietošanos, "Bolt" šogad turpinās analizēt pārgalvīgas braukšanas rādītāju. Rādītāju mērīs visiem "Bolt" skrejriteņu lietotājiem, kas ir veikuši vismaz piecus braucienus.

Skrejriteņu sensori varēs noteikt, vai uz skrejriteņa notiek brauciens divatā, notiek strauja bremzēšana, izslīdēšana, sadursme, kā arī skrejriteņa novietošana aizlieguma zonā. Ja rādītājs būs negatīvs, lietotājs vispirms saņems paziņojumu lietotnē kopā ar izglītojošu informāciju par to, kā uzlabot savu braukšanas kultūru.

Gadījumā, ja pēc iepazīšanās ar materiāliem lietotāja sniegums turpmāko piecu braucienu laikā neuzlabosies, maksimālais skrejriteņa ātrums šim lietotājam tiks samazināts līdz 15 kilometriem stundā. Savukārt tiem, kuri arī pēc tam turpinās braukt bezatbildīgi, piekļuvi "Bolt" skrejriteņiem liegs uz vienu nedēļu.

"Bolt" 2013. gadā Igaunijā izveidoja Markuss Villigs, kuram pašlaik kompānijas kapitālā pieder 17,05%. Grupu veido vairāki desmiti uzņēmumu, kuru māteskompānija "Bolt Technology" ir visu "Bolt" lietotņu intelektuālā īpašuma turētāja. Lielāko daļu izpētes un izstrādes darba saistībā ar intelektuālo īpašumu notiek Igaunijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu