Teroraktu draudi Maskavā: pastiprināta policijas klātbūtne

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas galvaspilsētā pastiprināta policijas klātbūtne pēc tam, kad ASV brīdināja par iespējamiem teroraktiem Maskavā, vēsta Krievijas mediji "Baza" un 'Novaja gazeta".

Tiek ziņots, ka 2-2,5 reizes palielināts patruļgrupu skaits Maskavas centrā un atsevišķos transporta veidos, kā arī uz dežūrām nosūtīti policijas darbinieki civilā apģērbā.

Turklāt, kā raksta Krievijas mediji, patruļas sastāvā jābūt arī kādai sievietei. Iespējams, tas ir saistīts ar to, ka jāpārbauda gan sievietes, gan vīrieši.

ASV vēstniecība Krievijā brīdinājusi, ka ekstrēmisti veido "neizbēgamus plānus" uzbrukt Maskavai. "Vēstniecība seko līdzi ziņojumiem, ka ekstrēmistiem ir tūlītēji plāni Maskavā uzbrukt vietām, kur ir daudz cilvēku, arī koncertiem, un ASV pilsoņiem tuvāko 48 stundu laikā tiek ieteikts izvairīties no vietām, kur ir daudz cilvēku," teikts vēstniecības mājaslapā piektdien publicētajā paziņojumā.

Citu detaļu par iespējamiem teroraktiem Maskavā paziņojumā nav.

Nīderlandes vēstniecība Maskavā arī aicināja valstspiederīgos būt modriem saistībā ar iespējamiem teroraktiem šajā nedēļas nogalē.

Arī Latvijas Ārlietu ministrija (ĀM) piektdien aicināja neceļot uz Krieviju saistībā ar iespējamiem terora aktiem tuvāko 48 stundu laikā un izvairīties no masu pulcēšanās vietām Maskavā.

ĀM tīmekļvietnē norādīts, ka, ņemot vērā saspringto starptautiskās drošības situāciju, kā arī neprognozējamo iekšpolitisko attīstību Krievijā, ministrija atkārtoti aicina Latvijas valstspiederīgos neceļot uz Krieviju, un tos, kuru atrodas valstī, iespējami drīzāk no tās izceļot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu