Vācijas vilcienu mašīnisti rīkos sesto streiku strīdā par algām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: BORIS ROESSLER

Vācijas vilcienu mašīnisti šonedēļ rīkos jaunu 24 stundu streiku, jo ar valsts dzelzceļa uzņēmumu "Deutsche Bahn" nespēj vienoties par darba samaksu un īsāku darba nedēļu, svētdien paziņoja arodbiedrība GDL.

Streiks pasažieru vilcienu līnijās sāksies otrdien plkst.1 (2 pēc Latvijas laika) un turpināsies līdz trešdienai plkst.1. Savukārt kravas vilcienu līnijās streiks tiks sākts dažas stundas agrāk.

Šis būs jau sestais streiks pašreizējā strīdā par algām, un tas seko pagājušajā nedēļā notikušajam 35 stundu streikam, kas izraisija ceļošanas apgrūtinājumus tūkstošiem dzelzceļa pasažieru.

GDL norāda, ka "Deutsche Bahn" nav spējusi līdz noteiktajam termiņam svētdienas vakarā izteikt uzlabotu rakstisku piedāvājumu.

GDL un "Deutsche Bahn" jau mēnešiem ilgi cenšas panākt vienošanos par jaunu darba koplīgumu. Galvenā aizķeršanās saistīta ar arodbiedrības prasību maiņu darbiniekiem nedēļā nostrādāto stundu skaitu samazināt no 38 līdz 35 stundām, neradot zaudējumus uzņēmumam.

Vācijā jau vairākus mēnešus tiek rīkoti streiki transporta nozarē, kas skar gan vietējās satiksmes autobusus, vilcienus un metro, gan ātrvilcienus un lielākās lidostas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu