Medijs: Čehija Ukrainai iegādāsies vēl 200 000 artilērijas šāviņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čehijas premjerministrs Petrs Fiala
Čehijas premjerministrs Petrs Fiala Foto: Zbigniew Meissner/EPA

Prāga saņēmusi provizorisku piekrišanu par vēl 200 000 artilērijas šāviņu iepirkumu Ukrainas vajadzībām papildus jau apstiprinātajam 300 000 šāviņu iepirkumam, vēsta izdevums "Česke noviny", atsaucoties uz Čehijas premjerministru Petru Fialu.

"Petrs Fiala paziņoja, ka papildus obligātajam apstiprinātajam 300 000 artilērijas vienību iepirkumam Ukrainas vajadzībām no trešajām valstīm Čehijas munīcijas meklējumu iniciatīvai ir apsolījums par vēl 200 000 vienību," otrdien vēsta "Česke noviny".

Atbilstoši premjera teiktajam Čehijas iniciatīva par munīcijas iepirkšanu no trešajām valstīm pievienojušās 18 valstis, arī Kanāda, Vācija, Nīderlande un Polija.

"Es uzskatu, ka tie ir lieli panākumi. Tas ir vēl viens pierādījums tam, ka Čehija Eiropas drošības politikā ir pilnvērtīgs spēlētājs," sacīja Fiala.

Premjers arī atsevišķi norādīja, ka Čehija divu gadu laikā Ukrainai piegādājusi vairāk nekā miljonu lielkalibra šāviņu.

Februārī Minhenes drošības konferencē Čehijas prezidents Petrs Pavels pavēstīja, ka Čehija ārpus Eiropas Savienības (ES) apzinājusi 800 000 šāviņu, ko valstis, kuru rīcībā ir šie šāviņi, ir gatavas nekavējoties pārdot.

Čehija paziņoja par līdzekļu vākšanu un koordinē šo operāciju.

Pagājušajā nedēļā Čehijas premjers pavēstīja, ka šobrīd ir savākts pietiekami daudz līdzekļu, lai iegādātos pirmo partiju - 300 000 artilērijas šāviņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu