"Mēs neesam idioti." Zelenskis vēlreiz vēršas pie Parīzes OS organizatoriem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar žurnālistiem Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunā vērsies pie Parīzes olimpisko spēļu organizatoriem, aicinot spēlēm tomēr nepielaist krievu un baltkrievu sportistus.

Kā zināms, krievu un baltkrievu sportisti olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties neitrālo atlētu statusā. Šiem sportistiem gan būs jāizpilda virkne nosacījumu, lai no savu sporta veidu pārstāvošajām starptautiskajām federācijām saņemtu minēto neitrālā atlēta statusu.

Zelenskis vēlreiz atgādināja, ka visiem tāpat būs skaidrs, no kurām valstīm šie "neitrālie" sportisti nāk.

"Mēs neesam idioti. Jebkurš cilvēks tribīnēs un visās pārraides platformās sapratīs, kas ir tas sportists ar balto karogu. Tas ir krievs," sacīja Zelenskis.

Ukrainas prezidents norādīja, ka šajā gadījumā simbolikai nav nozīmes. Svarīgs ir fakts, ka agresori olimpiskajās spēlēs būs. Viņš aicināja Franciju tomēr nostāties taisnīguma pusē.

"Mēs negribētu, ka slepkavas vai konkrēti sportisti, kuri pārstāv teroristu organizāciju vārdā Krievija, atrodas Francijā olimpisko spēļu laikā. Mēs gribētu, ka Francija šajā humanitārajā jautājumā nostājas taisnīguma pusē," norādīja Ukrainas prezidents.

Šobrīd turpinās aktīvi protesti pret Krievijas sportistu dalību olimpiskajās spēlēs. Latvija līdz šim savu lēmumu par iespējamo Olimpiādes boikotu vēl nav pieņēmusi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu