Parīzes mēre par agresoriem: Es gribētu, lai viņi uz šejieni nebrauc...

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Parīzes mēre Anna Idalgo sarunā ar "Reuters" paudusi nepārprotamu nostāju pret agresorvalstu sportistu dalību olimpiskajās spēlēs.

Kā zināms, Krievijas un Baltkrievijas sportisti gaidāmajās Parīzes olimpiskajās spēlēs varēs startēt neitrālo atlētu statusā.

Šiem sportistiem gan būs jāizpilda virkne nosacījumu, lai no savu sporta veidu pārstāvošajām starptautiskajām federācijām saņemtu minēto neitrālā atlēta statusu.

Starptautiskā Paraolimpiskā komiteja gan aizvadītajā nedēļā paziņoja, ka agresorvalstu sportisti nedrīkstēs piedalīties paraolimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Parīzes pašvaldības priekšsēdētāja Idalgo nevēlas agresorvalstu sportistus redzēt četrgades lielākajā sporta forumā.

"Es gribētu, lai viņi uz šejieni nebrauc. Nevaram izlikties, ka Krievijas iebrukums Ukrainā neeksistē. Nevaram izlikties, ka Putins nav diktators, kurš apdraud visu Eiropu," sacīja Idalgo.

Pēdējā laikā aktualizējies jautājums arī par Izraēlas sportistu nepielaišanu olimpiskajām spēlēm, ņemot vērā karadarbību Gazas zonā. Idalgo uzskata, ka Izraēlas sportistiem Olimpiādē vajadzētu piedalīties: "Sankcijas pret Izraēlu olimpisko un paraolimpisko spēļu jautājumā netiek apspriestas."

Parīzes olimpiskās spēles sāksies 26. jūlijā un noslēgsies 11. augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu