Amatpersona: uzbrukums Volkovam ir pirmais politiskā terorisma gadījums Lietuvā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs.
Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs. Foto: PETRAS MALUKAS / AFP

Uzbrukums Krievijas opozīcijas pārstāvim Leonīdam Volkovam ir pirmais politiskā terorisma gadījums Lietuvā, paziņoja Lietuvas Nacionālā krīžu vadības centra priekšnieks Vilmants Vitkausks.

"Šī ir pirmā reize, kad mūsu valstī ir noticis šāds incidents, šāds politiskās agresijas, politiskā terorisma gadījums uz mūsu zemes," ceturtdien Lietuvas sabiedriskajam radio sacīja Vitkausks, piebilstot, ka pagaidām ir grūti nosaukt uzbrukuma organizētājus, vainīgos un citas detaļas.

"Jo ilgāk turpinās izmeklēšana, jo kļūst skaidrāks, ka pati operācija bija profesionāla, labi plānota, un tas, kurš to veica, bija vai nu labi sagatavojies, vai saņēma ļoti labas instrukcijas," viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka otrdienas vakarā Viļņā notika uzbrukums mirušā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Volkovam.

Navaļnija bijusī preses pārstāve Kira Jarmiša informēja, ka uzbrucējs izsita Volkova automašīnas loga stiklu, apdullināja viņu ar asaru gāzi un sāka sist ar gaļas āmuru. Volkovam incidentā salauzta roka un traumēta kāja. Krievijas opozicionārs pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas tika izrakstīts no slimnīcas.

Par notikušo sākta pirmstiesas izmeklēšana. Lietuvas Valsts drošības departaments trešdien paziņoja, ka uzbrukums ir Krievijas organizēta un veikta operācija.

Volkovs dzīvo Lietuvā pēc tam, kad pameta Krieviju, kur viņam draudēja aizturēšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu