"Nečinksti, bet dod pa purnu vai zvani tētim?" Deputāts Didzis Šmits iekļuvis viedokļu krustugunīs augstskolu seksa skandāla lietā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Seksuālās uzmākšanās skandāls augstskolās pieņemas spēkā. Izdevību izteikties par tēmu izmanto daudzi – arī Saeimas deputāts Didzis Šmits paudis savu viedokli vietnē X. Reakciju diezgan labi raksturo kāda X komentētāja rakstītais: "Reti gadās tik riebīgus tekstus lasīt no publiskiem cilvēkiem."

Deputāts Didzis Šmits raksta: "Augstskolās studē nepilngadīgie vai kādas vēl tieši īpaši aizsargājamās grupas? Students atmodās ne tur!? Dzīvē būs jātiek galā ar daudz sarežģītākām situācijām, bērni! Ja jūs netiekat galā ar salkaniem seksuāliem mīkstmiešiem profesoriem, ar ko tad jūs taisāties "tikt galā" savā dzīvē?"

Kādas būtu tās vēl sarežģītākās situācijas, prāto X komentētāji. Un kāpēc – un, galvenais, kā? - ar "salkaniem seksuāliem mīkstmiešiem profesoriem" būtu jātiek galā pašiem?

Diemžēl ne visām meitām ir iespēja piezvanīt tētim.

Jautājums – ko darīt tām (un tiem), kuriem nav gana daudz izveicības uzmācīgu profesoru spārdīšanai vai nav tēta vai pazīstama policista, kam piezvanīt un pasūdzēties?

Deputātam taisnība - problēma ir pastāvējusi vienmēr. Un ne jau tikai augstskolās. Tas tā kā būtu jāpieņem un jāmācās tuvcīņas paņēmieni? 

Ko tad, ja no "glumā profesora" atkarīga tava nākotne? 

Ja nespēj profesoram iespert pa vienu vietu, nekāda vijolniece no tevis tāpat nesanāks! Nav aknas - nav karjeras! 

Iespējams, tieši tāpēc, ka daudziem šķiet, ka jautājums ir tikai par aknām, daudzi, kuri piedzīvojuši vardarbību un netaisnību, joprojām klusē.

Te likumdevējam daži ieteikumi no vēlētājiem.

Bet varbūt vēlētājiem vienkārši aknas nav. Vajadzēja tikt galā pašiem – "ātri un vienkārši". Bet fakts paliek: 

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu