Medijs: NATO karavīri jau atrodas Ukrainā (6)

Papildināts 16:23, 18. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas laikraksts "El Pais" vēstījis, ka NATO dalībvalstu karavīri jau tagad atrodoties Ukrainā un tur pilda dažādus pienākumus, raksta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Saskaņā ar laikrakstam pieejamo informāciju, NATO karavīri Ukrainā veic izlūkošanas operācijas, kontrolē Ukrainai piegādāto ieroču plūsmu un veic militārās mācības. 

Tiesa, pati alianse šādu informāciju nav apstiprinājusi.

Jau ziņots, ka jautājumu par Rietumvalstu karavīru sūtīšanu uz Ukrainu februāra beigās aktualizēja Francijas prezidents Emanuels Makrons. Viņš 26. februārī rīkotā konferencē Parīzē neizslēdza Rietumvalstu sauszemes spēku nosūtīšanu, lai sasniegtu Eiropas mērķi sakaut Maskavu.

Makrons rīkoja konferenci par to, kā stiprināt Rietumu atbalstu Ukrainai divus gadus pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma. Starp aptuveni 25 Eiropas valstu un valdību vadītājiem, kas piedalījās konferencē, bija Vācijas kanclers Olafs Šolcs un Polijas prezidents Andžejs Duda. Citas valstis bija pārstāvētas ministru līmenī, starp kuriem bija Lielbritānijas ārlietu ministrs Deivids Kemerons, un bija pārstāvētas arī ASV un Kanāda.

Makrons attēloja drūmu Krievijas ainu, kuras pozīcijas, pēc viņa teiktā, tiek "nocietinātas" gan kaujas laukā, gan pašu mājās.

"Mēs esam pārliecināti, ka Krievijas sakāve ir nepieciešama drošībai un stabilitātei Eiropā," sacīja Makrons. Pēc viņa teiktā, Krievija izrāda "agresīvāku attieksmi ne tikai Ukrainā, bet vispār".

Lai gan "nav vienprātības" par Rietumvalstu sauszemes spēku sūtīšanu uz Ukrainu, "nevar izslēgt neko. Mēs darīsim visu, kas vajadzīgs, lai nodrošinātu, ka Krievija nevar uzvarēt šajā karā," teica Makrons.

Makrons sacīja, ka tiks izveidota jauna koalīcija, lai apgādātu Ukrainu ar "vidējas un tālas darbības raķetēm un bumbām dziļu triecienu veikšanai".

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis pozitīvi reaģējis Makrona izteikumiem.

"Nav tā, ka NATO spēku klātbūtne Ukrainā būtu neiedomājama," Sikorskis rakstīja platformā "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter".

"Es apsveicu Francijas prezidenta Emanuela Makrona iniciatīvu, jo tā ir par to, ka baidās [Krievijas diktators Vladimirs] Putins, nevis mēs baidāmies no Putina," viņš norādīja.

Tiesa, skeptiskāks par NATO karavīru sūtīšanu bija bijušais Igaunijas Aizsardzības spēku komandieris Riho Terrass, kurš teica, ka tā nešķiet iespējama. Tāpat ASV atteikušās sūtīt savus karavīrus uz Ukrainu. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu